Hűt és véd: hűtőgép

Hűt és véd: hűtőgép

Van az úgy, hogy szeretnénk hűtőgépet venni, de tanácstalanok vagyunk. Vagy épp lecserélnénk a régit, mert úgy tűnik elromlott. Tarts velünk, segítünk eligazodni a hűtőgépek világában.

Az okosotthont magára hagyhatja, ha nyaralni megy

Az okosotthont magára hagyhatja, ha nyaralni megy

Ferinek elege van, mert a felesége állandóan azt kérdezgeti tőle, hogy biztosan bezárták-e az ajtót, és hogy tuti kiüríti-e a szomszéd a postaládát? Biztos, hogy félig leeresztve hagyták az egyik redőnyt?  Nincs más árulkodó jele, hogy nincsenek otthon? A helyszín nem a város legjobb plázája és nem is a kabarészínpad, hanem egy napsütötte tengerpart. Mennyivel jobban járt volna a pár, ha okosotthona lenne! A nyaralás idejére biztosan kitörölhetnék a civakodás szót a szótárukból.

OLED TV – A jövő képernyője?

OLED TV – A jövő képernyője?

Rengeteg cikk van az OLED TV működéséről és szépségéről. Mi is tanuljuk 2015 óta hogyan működik ez az új technológia. A fizikai alapját már értjük, de még nem tudtunk OLED TV-t venni: egyelőre borsos az ára. Vajon megéri? Aki szép képet akar végtelen kontrasztaránnyal, annak a válasz kötelezően igen.

Hogyan kell beüzemelni a hűtőgépet?

Hogyan kell beüzemelni a hűtőgépet?

Egy új és jó minőségű hűtő vásárlása nem olcsó mulatság, ezért amellett, hogy a mindennapokban is figyelünk a megfelelő használatára, már a beüzemelésnek is vannak íratlan szabályai. Ellenőrizzük a csomagolást A készülék házhoz szállítása és annak a csomagolásból való kibontása után ellenőrizni kell, hogy nem sérült-e meg a hűtőgép. Ezután a legfontosabb – amire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet – a használati útmutató elolvasása. Az abban leírtak betartásával ugyanis minden lehetséges meghibásodást megelőzhetsz. Nem mindegy hova kerül a hűtő Egy hűtőgép elhelyezését illetően csak úgy, mint a beüzemelés tekintetében, néhány dologra mindenképp érdemes odafigyelned. Ilyen például, hogy a készüléket ne napra állítsd, illetve ne tűzhely vagy fűtőtest közelébe tedd. A stabilitás miatt a készüléket sík talajra kell állítanod, úgy, hogy biztosítva legyen a hűtőgép alatt és mögött a levegő keringése. Értsd: ne told rá teljesen a gépet a falra. Vagy épp a falhoz kell tolnod és odlalt kell helyet hagynod. Ez a hűtő típusától függ. Ha nem tudod eldönteni, hogy a hűtőd milyen típusú, azaz a falhoz told vagy mellette hagyj helyet, akkor hívd fel az ügyfélszolgálatunk: +36 1 44 33 666, segítünk eldönteni. Beüzemelni egy hűtőgépet nem túl bonyolult, ellenben körültekintően kell eljárnod. Kényleten vagy várni, ha nem akarsz bajt Szakemberek szerint ugyanis a hűtő felállítása után érdemes várnod néhány órát (van, aki szerint egy egész napot is), mielőtt áram alá helyezed. Erre azért van szükség, mert a hűtőgép kompresszorának kenőolaja egy térben van a hűtőcsövekben lévő gázzal. Mivel a mozgatás során a hűtőt folyamatosan döntik, emelik és forgatják, ezért az olaj a csövekbe folyhat. Meg kell várni, amíg az olaj visszacsurog oda, ahova való. Ezután a hűtőszekrénybe csak a polcokat kell beraknod, majd a hőfokszabályozót beállítanod. A normális hőmérséklet a hűtő számára a 2-7 fok, a fagyasztó pedig mínusz 10 és mínusz 22 között ajánlott. Amikor a hűtőt először kapcsolod be, felesleges a hőfokszabályozót a legalacsonyabb fokra tekerned, ugyanis ettől nem fog hamarabb lehűlni. Jó tanácsok hűtő beüzemelés mellé Későbbi használat során pedig fontos, hogy a szellőző nyílások mindig tisztán legyenek tartva, rendszeresen leengedve és kitisztítva. A hűtőgép rendszeres karbantartása évekkel meghosszabbíthatja az időt, amíg hiba nélkül működik. Mégis, mit tennél, ha a garanciaidő után elromolna? Tudtad, hogy átlagosan 42 804 Ft megjavítani egy hűtőt? Köss Kiterjesztett garancia szerződést a hűtődre, mert szinte biztosan kevesebbe kerül, mint egy javítás. Oszd meg a cikket az ismerőseiddel, akiknek új a hűtője, vagy szerinted rosszul állították be, segíts nekik ezzel az aprósággal!

Miért nincs már plazma TV?

Miért nincs már plazma TV?

Néhány éve a legnépszerűbb tévé típus a plazma TV volt. Mára eltűnt a boltok polcairól. Miért tűnt el? Hova lett? Utána jártunk miért ne keresse tovább a köddé vált plazma tévéket.  

Okos telefonra – okosan is lehet vigyázni!

Tegnap még szép volt és karcmentes, mára már nem szívesen mutogatom – avagy egy pillanat alatt válhat telefonunk büszkeségünkből – szégyenünkké. Ezt elkerülendő, nézzük meg, miből is adódnak a tipikus, sok esetben javíthatatlan mobiltelefon sérülések!