A mosógépszerelő trükkjei: hogyan NE nyírja ki mosógépét? 1/2 rész

/ május 3, 2013/ Karbantartás, Mosás, mosógép

Egy hozzáértő mosógépszerelő pontosan tisztában van vele, milyen egyszerű lépésekkel lehet megnövelni a a készüléke élettartalmát. Mi nem titkoljuk tovább, eláruljuk Önnek, milyen egyszerű praktikákkal tarthatja távol otthonától a mosógépszerelőt. Talán Ön is egyetért azzal, hogy a magyar háztartások egyik legfontosabb háztartási gépe a mosógép. Ennek ellenére a mintaháziasszonyok is keveset tudnak arról, mit kell tenni, ha szeretnék megóvni mosógépük egészségét. Most összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb tudnivalókat. Ha alkalmazza az itt leírt trükköket, hosszú időre elfelejtheti mosógépszerelő telefonszámát.

A mosógépszerelő hasznos trükkjei, hogy mosógépe mindig kifogástalanul működjön

A mosogépszerelő szakértő szemmel tudja felülvizsgálni a mosógép aktuális állapotát, ezért nem árt, ha kihívjuk pár évente, hogy tisztában legyünk azzal, hogy téníyleg kifogástalanul működik-e a mosógépünk.

90 fokos tisztító mosás a lerakódások eltávolítására, fertőtlenítésre 

Legalább negyedévente érdemes speciális géptisztító szerrel  (a gyártó által ajánlott  vagy bárhol kapható tisztító folyadékkal) eltávolítani azokat a lerakódásokat, amelyek az alacsony hőmérséklettel való mosáskor megragadnak a gép belsejében, a csatlakozási pontokon vagy a dobban. Fontos, hogy hipót használni tilos.

Rendszeres szűrőtisztítás, hogy ne legyen szükség mosógépszerelőre


A kimosott ruhába került, vagy a mosásnál levált apró darabkák, szöszök eltávolítása érdekében havonta, kéthavonta javasolt a szűrőt megtisztítani folyó víz alatt. A szűrő eldugulása megakadályozhatja a centrifuga helyes működését, megerőltetheti a szivattyú motorját, valamint hozzájárulhat ahhoz, hogy a tiszta ruha kellemetlen szagú legyen.

A mosógépszerelő számára készítsük elő a terepet, azaz áramtalanítsuk a mosógépet és húzzuk ki a helyéről, hogy a szakember tüzetesen szemügyre vehesse a mosógép minden részét, beleértve a hátsó területet is.

A mosószer adagoló tisztítása fontosabb, mint eddig hitte


A megfelelő mennyiségű mosószer használatához, valamint a penészedés elkerülése érdekében havonta-kéthavonta érdemes a mosószer adagolót kiemelni a gépből, és folyó víz alatt alaposan megtisztítani. Különösen a por alakú mosószerek esetében van ennek kiemelt jelentősége. Az esetleges makacsabb eldugulásokat puha eszközzel (pl. fültisztító pálcika) könnyedén megszüntetheti. A mosószer adagoló eldugulása megakadályozza az áztató/mosó/öblítő szerek gépbe jutását, komoly problémákat okozva ezzel, melyeket esetenként csak a szerelő tud megjavítani. A leragadt mosószer begombásodhat, bepenészedhet az adagolóba, amitől büdös lesz a ruha, valamint feleslegesen meghosszabbodhat a mosás, miközben az eredmény elmarad a várttól.

Apró trükk, mégis sokan figyelmen kívül hagyják


Nem kell mosógépszerelőnek lenni, hogy ismerjük ezt a trükköt, mégis sok esetben halljuk, hogy nem tartják be ezt a használati szabályt: minden mosás után legalább 2-3 órára nyitva kell hagyni a mosógép ajtaját, hogy kiszáradhasson. A kellemetlen páralecsapódás érdekében érdemes legalább 3-5 cm-es rést hagyni, hogy a pára eltávozhasson a gép belsejéből. Nem csupán rossz szagot és gombásodást, hanem akár rozsdásodást is okozhat, ha nem hagyja kiszellőzni mosógépét.

Bármennyire is kedveli mosógépszerelőjét, egyetérthetünk abban, hogy a mosógép javítását minden eszközzel érdemes megelőzni, hiszen 1-1 egyszerű alkatrész cseréje is sokba kerülhet. Nem is beszélve a kellemetlenségről, amit a mosógép hiánya okozhat.

Még koránt sincs vége a mosógépszerelő hasznos trükkjeinek


Ha kíváncsi a folytatásra, iratkozzon fel hírlevelünkre a jobb oldalon, és legyen tagja Facebook oldalunknak:
Vásárlói gondoskodás, hogy Önnek ne legyen több gondja a mosógépszerelővel.