Hűtőjavítás helyett: trükkök, melyekkel megnövelheti hűtője élettartamát!

/ május 8, 2013/ Hűtőszekrény

A hűtő meghibásodása sok kellemetlen pillanatot okozhat. Nem csupán a javítás horribilis díja, de maga a hűtő hiánya is megkeserítheti mindennapjait. Most azonban olyan trükköket árulunk el Önnek, melyek segítségével megnövelheti hűtője élettartamát! Előfordulhat, hogy készülékének nincs is valójában semmi baja, valamiért azonban mégsem működik rendesen, és úgy érzi, hogy a hűtő javítására van szükség.

Használja tudatosan és elégedetten hűtőgépét!

A kulcsszó: türelem

Miután hazaszállította új hűtőgépét, bizonyára izgatottan járják körül kicsik és nagyok egyaránt. Kicsomagolás után a hűtőt állítsa talpára, majd várjon néhány órát a beüzemelésével! A szállítás során ugyanis a mozgatás miatt a kompresszorból az olaj a hűtőkör egyéb helyeire folyik. Ha így indítja be, olyan problémákat okozhat, melyeket nem javít meg a gyártó garanciálisan, hiszen a hűtő útmutatója kimondottan figyelmeztet arra, hogy várjon!

Arról se feledkezzünk meg, hogy pillanatok alatt a legnagyobb teljesítményű hűtő sem képes lehűteni nagy mennyiségű ételt! Ne terhelje meg azonnal, hanem hagyja üresen, de legalábbis nagyon szellősen üzemelni még néhány órát!

Megelőzheti a hűtő meghibásodását rendszeres karbantartással?

Természetesen! Ráadásul semmi komoly műveletre nem kell számítani, csupán a használati útmutató szerinti tisztán tartásra. Például ellenőrizze rendszeresen hűtőjén az automatikus leolvasztásra szolgáló vízkifolyó nyílást! Ha eldugult, valamilyen rugalmas, nem fém pálcával (pl. hurkapálca, szívószál) tisztítsa ki!

A modern hűtőgépek fagyasztóját is le kell olvasztani időnként


Bár lényegesen ritkábban (1-2 évente), de szükséges a leolvasztás a legmodernebb berendezéseknél is. Így a mindennapos használattal keletkezett, de nem látható szennyeződéseket is el tudja távolítani!

Ha szeretné, hogy a hűtője hosszú életű legyen, időnként olvassza le még akkor is, ha no frost rendszerrel van felszerelve.

Bár javítást nem igényel, mégis kellemetlen lehet


Ha hosszabb ideig nem használja hűtőjét, áramtalanítsa! Az ajtaját ilyenkor azonban mindenképpen hagyja nyitva, akár csak résnyire is! Ha hagyja szellőzni, nem csupán a kellemetlen szagoktól kíméli meg magát, hanem a veszélyes penészedéstől is.

Amikor nem feltétlenül szükséges a hűtő javítása

Vannak gyakori esetek, amikor csak az aggódó tulajdonos hiszi azt, hogy nagy a baj. Ilyenkor azonban nincs szükség javításra, vagy nem olyan komoly a baj, mint az elsőre tűnik.

A hűtők esetében általánosságban elmondható, hogy akkor nem működnek, ha nem hűtenek, vagy ha nem kapcsolnak ki. Ha időszakosan túl hangosan üzemel, vagy nem megfelelő hőmérsékleten hűt, esetleg meglepően sok pára csapódik ki, valószínűleg a hűtője tökéletesen működik, csak nem rendeltetésszerűen használja!

Ilyen esetekben Javítási Asszisztenciával rendelkező ügyfeleinknek csupán egy telefonjukba kerül kideríteni, hogy valós vagy vélt problémáról van-e szó. Szolgáltatásunk ráadásul ingyenes, és bárki igénybe veheti!

Mit jelent a Javítási Asszisztencia és a Vásárlói Gondoskodás, milyen előnyökkel jár?
Tudjon meg többet a legjobb „szervizelkerülő” szolgáltatásról!