TV javítás helyett: amikor Ön a hibás

/ május 13, 2013/ Tanácsadás

A TV javítása általában nem olcsó mulatság, pedig ahogy a mondás tartja, ami el tud, az általában el is romlik. Nem mindig van azonban így, előfordul, hogy a készülék tökéletesen működik, csak mi gondoljuk, hogy valami baja van. Ha Ön rendelkezik Vásárlói gondoskodás csomaggal, akkor csupán annyi a teendője hiba észlelésekor, hogy felhívja telefonon a kollégáinkat, akik – amennyiben lehetséges – „távgyógyítással” orvosolják a problémát. Hiszen rengeteg olyan esettel találkozunk munkánk során, amikor a TV javítás szükségtelen, csupán néhány beállítást kell módosítani, és máris tökéletesen működik minden. Ebben a blogbejegyzésben egy olyan esetet szeretnénk megosztani Önnel, amivel már többször találkoztunk 7 éves fennállásunk óta. Valamint a bejegyzés végén egy gyors és hasznos tippel szeretnénk abban segíteni, hogy televíziója sokáig szórakoztassa Önt és családját.

A tv javítás helyett célszerűbb inkább tudatosan és körültekintően használni a tévékészüléket. Sok pénzt megspróolhatunk azzal, ha a rendeltetésének megfelelően használjuk a tévét.

Távirányítók csapdájában, amikor nem a TV javítás a megoldás

Több ügyfelünk keresett már meg minket azzal a problémával, hogy túl halk a televíziója, holott korábban sokkal hangosabban is lehetett használni. Lássuk be, rendkívül idegesítő, amikor nem halljuk rendesen a kedvenc sorozatunkat, filmünket.

Előfordulhat, hogy tv javítás helyett csupán okosan kell bánni a távirányítóval és utánanézni annak, hogyan tudjuk elkerülni a szervíz igénybevételét és kifizetni a kiszállási díjat.

Hogy lehetséges, hogy a hiba nem a készülékben van?

A megoldás egyszerűbb lehet, mint hinné. Ezzel a gonddal szembesülő ügyfeleink mind-mind digitális beltéri egységet is használtak, amihez tartozik távirányító is. Egyes ügyfeleink azt az instrukciót kapták, hogy a TV távirányítóját el is felejthetik, hiszen a csatornát csak az egység távirányítójával tudja állítani, illetve gondot okozhat, ha véletlenül átkapcsolnak egy másik csatornára a TV távirányítójával. Ez valóban így van, azonban néhány esetben megfeledkeznek arról, hogy figyelmeztessék az ügyfeleket: mielőtt félretennék a Tv tartozékait, hangosítsák fel teljesen a készüléket, hogy utána csak a beltéri egység irányításával lehessen elérni a maximumot.

Így tehát a bosszantó eseteket gyorsan és szó szerint egyetlen gombnyomással meg lehet oldani a Tv javítása nélkül. Ahelyett, hogy néhány napot várnia kellene a Tv szerelőre, aki 10 mp alatt megállapítja a hibát, s elkéri a kiszállási díjat, ami akár 10 ezer Ft is lehet, ami ez esetben kidobott pénz.

Még egy gyors tipp, hogy ne legyen szükség TV javításra

Ahogy a szekrényeket, bútorokat is portalanítani kell időnként, a televízió is tisztításra szorul. Azonban ez nem csupán a kijelző esztétikai portalanítását jelenti, hanem a berendezés hátulját is időnként alaposan portalanítanunk kell, különben beleég: a belsejében található elektronikai alkatrészekre rátelepszik a por, ami egyrészt túlmelegedéshez vezet, másrészt a ráégett por komoly meghibásodásokhoz vezethet.
Ha nem is hetente, de havonta érdemes alaposan kiporszívózni a Tv hátulját, hogy a lerakódott port eltávolítsuk róla. Különös tekintettel a szellőző résekre, ahova a por könnyedén beszáll, majd megtelepszik az alkatrészeken.

Szeretne mindig frissen értesülni trükkjeinkről? Kövessen minket a Facebookon, hogy TV javítás helyett értékesebb dolgokkal foglalkozhasson:
Vásárlói gondoskodás