Hűtőgép – az Ön tökéletes társa

/ június 11, 2013/ Hűtőszekrény

Szeretné, ha a hűtőgép vásárlskor megtalálná a tökéletes társat? A jó hír az, hogy nekünk is ez a célunk! Nemcsak meghibásodások esetén segítünk, de akár már azelőtt is, hogy megvette volna gépét! Ha figyelembe vesz néhány fontos szempontot vásárláskor, nagy eséllyel elkerülhet néhány tipikus meghibásodást!

Szakértők szerint a 8-10 éves hűtők cseréje rendkívül hamar megtérül, hiszen a mai energiatakarékos készülékek jelentősen kevesebbet fogyasztanak. Érdemes tehát régi hűtőjének lecserélésén gondolkoznia, még akkor is, ha az még működőképes!

A megfelelő hűtő kiválasztása során sok szempontot meg kell vizsgálni, hogy a hűtő felesleges javíttatása elkerülhető lehessen. Lássuk, mik ezek!

A tökéletes hűtőgép nem csupán álom. A Business Box célja, hogy Neked is segítsen már akkor, amikor megvásároltad a készüléket!

Legyen előrelátó: van, hogy a méret a lényeg

Mielőtt megvásárol egy hűtőt, mindenképpen gondolja végig, milyen mennyiségű ételt kíván tárolni benne! Ha például egy öttagú család számára keres hűtőt, érdemes nagyobbat választani. Hiszen ha túl kicsi a hűtő űrtartalma, túlságosan telezsúfolja majd – emiatt nem fog hatékonyan és energiatakarékosan működni. Ha sok mindent kell lehűtenie, a kisebb hűtő motorja mindig leterhelt lesz, így hamarabb elromolhat!

A hűtőgép üzemeltetési költségei

Érdemes A-s vagy A+-os energiaosztályú hűtőt vásárolnia, hiszen hosszú távon a minimális árkülönbségnek akár a többszörösét megtakaríthatja évente, különösen a mélyhűtők esetén. (Ezen energiaosztályzás feltüntetése kötelező a gyártók számára, és az A++ a legjobb, a B, C, D pedig az egyre kisebb hatékonyságot vagy egyre nagyobb fogyasztást jelöli – nem csak a hűtőknél, de más háztartási gépeknél is.) Nyaraló vagy vendégház esetén, ahol nem megy állandóan a hűtő, lehet, hogy ez kevésbé fontos. Ha azonban a hűtő állandóan üzemelni fog otthonában, nagyon fontos az energiatakarékosság: hiába a drágább vételár, a többletfogyasztást minden hónapban érezni fogja pénztárcáján! Az olcsóbb vételár így évekkel később már nem is olcsóbb, a környezetet viszont indokolatlanul jobban megterhelte a nagyobb fogyasztás.

Sokat számít a hűtőgép márkája

Nem titkoljuk, hogy tudjuk, melyek azok a márkák, amelyek kevésbé strapabíróak. Ennek megfelelően vannak, amelyeknél lényegesen magasabbak is a javítási költségek! Mivel hosszú idő óta foglalkozunk Kiterjesztett garanciával, gondosan vezetjük a statisztikánkat, és jelentős tapasztalatunk van erre vonatkozóan. Ha kíváncsi, mely márkákat érdemes vásárolni, kövesse blogunkat! Hamarosan önálló cikkben mutatjuk be a legmegbízhatóbb márkákat!

Szeretné biztonságban tudni új hűtőjét, hogy akár a garancia lejárta után se kelljen a hűtőjavítás miatt aggódnia?

Ismerje meg szolgáltatásainkat!