Pórul járt készülék – amikor a tv javítás nem megoldás

/ június 18, 2013/ Tanácsadás

Előfordul, hogy a tv javítás szóba sem jöhet, csupán egy új készülék vásárlása. Hiába költ vagyonokat egy nagyképernyős LCD televízióra, elképzelhető, hogy a bekapcsolásig el sem jut, rögtön viheti vissza a készüléket. Vagyis csak vihetné. Ugyanis nem minden esetben köteles egy üzlet visszacserélni a garanciális készüléket, akár a vásárlás napján sem.

Megesik, hogy a tv javítás helyett sajnos új készüléket kell vásárolni, mert helyrehozhatatlan a károsodás.

Balesetek, ami után új készüléket kell vásárolni

Az átlagos jótállások, amit a készülékek vásárlásakor Ön automatikusan megkap, nem tartalmazzák a baleseti károk megtérítését, így ha nem rendelkezik Baleseti Garanciával, olyan, mintha a készülék árát szó szerint kidobta volna az ablakon.

Egy elégedett ügyfelünk különös esete, amikor a tv javítás szóba sem jöhetett

2006 óta, amikor elkezdtünk Vásárlói gondoskodással foglalkozni, rengeteg különleges esettel volt már dolgunk. Ilyen volt a következő eset is.

Egy szép napos délelőtt a család felkerekedett, hogy megvásárolja a rég áhított nagyképernyős televíziót, a nappali új ékét. Szerencsére tudatos vásárlóként egyből kötöttek Baleseti garanciát a készülékre, mellyel hosszú időre biztosították televíziójukat a baleseti károk ellen. Hazaérve a családfő egyből nekilátott, hogy a vadonatúj tv-t felszerelje a nappali falára. Mivel eléggé nagy volt a televízió, magasra szerelték, hogy a szoba minden szegletéből jól lehessen látni. Ez lett a veszte a televíziónak. Sajnos, a családfő egy rozoga létrán egyensúlyozva próbálta felakasztani a helyére a televíziót, amikor is megcsúszott, és magára rántotta a tv-t. Ügyfelünknek szerencsére semmi baja nem lett, azonban a pár órája vásárolt készüléknél a tv javítás szóba sem kerülhetett, az egész mehetett a szemetesbe.

A notórius tv javítás helyett sokkal egyszerűbb, ha a tévé vásárlásakor igénybe vesszük a készülékbiztosítás lehetőségét, például baleseti garancia formájában.

Hogy kétségbe esett-e a család az esetet követően?
Vagyonokat kellett-e fizetniük egy második tv vásárlásakor?

Mindkét kérdésre nem a válasz. Mivel rendelkeztek Baleseti garanciával, nem volt más teendőjük, mint felhívni kollégáinkat, akik onnantól intézték az ügyet, és a család kapott egy ugyanolyan új és hibátlan televíziót.

Készüljön fel Ön is a váratlan helyzetekre.

Anyagi csőd helyett anyagi biztonságot nyújt a Baleseti garancia.

Amikor a tv javítás szóba sem jöhet, ott a Baleseti garancia.