Használati utasítás – milyen következményekkel járhat, ha nem olvassa el?

/ július 31, 2013/ Használati utasítás, Karbantartás

Több mint valószínű, hogy a használati utasítás elolvasásának elmulasztása legtöbbször nem jár robbanással. Azonban sok idegeskedést és komoly meghibásodásokat előzhet meg azzal, ha tisztában van a használati tartalmával. A leggyakoribb hiba például, hogy a frissen vásárolt mosógépet elindítják azelőtt, hogy a dobrögzítő csavarokat előbb eltávolítanák. Ez pont olyan, mintha behúzott kézifékkel indulnánk egy európai körútra. Garantált a totálkár. Könnyedén belátható, hogy miért olyan fontos a használati utasítás elolvasása.

A használati utasítás elolvasása hozzásegít a háztartási gépek rendeltetésszer használatához.

„Felesleges a használati utasítás. A mai modern gépeket csak használni kell, érteni nem kell hozzá.”

Valóban igaz, hogy a mai háztartási gépek beüzemelése kevesebb időt vesz igénybe. A gyártók igyekeznek könnyen kezelhető eszközöket készíteni, hogy a felhasználóknak ne kelljen napokig tanulni például a tűzhely működtetését. Sok esetben az egyszerű használhatóság hirdetése csupán egy marketingeszköz, a valóságban igenis meg kell tanulnunk, melyik gomb és tekerő mire való. Másrészről pedig sok rejtett dolog kiderülhet a használati utasításból, mellyel jelentősen növelheti eszközei élettartamát.

Business Box használati utasítás: egyszerű, tömör, lényegi

Hogy ügyfeleink életét könnyebbé és kényelmesebbé tegyük, a legtöbb Vásárlói gondoskodás csomag mellé ajándékba adunk egy tömör összefoglalót a fontos használati és beüzemelési információkról. Ez természetesen nem helyettesíti a teljes dokumentumot, azonban a lényegi tudnivalókat közérthető módon tartalmazza.

A kisfiú, aki garantáltan nem olvasta el a használati utasítás javaslatait

Több éves működésünk óta sok érdekes történetet hallottunk már. Ezek közül szeretnénk most egy kedves, utólag már kissé komikus történtet megosztani egy kisfiúról, aki örömet szeretett volna okozni édesapjának.

Ahogy a szülők, a gyerekek is szeretnék boldoggá tenni családtagjaikat. Így volt ez azon a napon is, mikor a történetünkben szereplő kisfiú úgy döntött, kedveskedik édesapjának, és letisztítja a néhány hónapos laptopot.

Mivel még nem igazán tudott olvasni, nem ismerte a használati utasítás tartalmát sem. A képernyőt jelentős mennyiségű ablaktisztító folyadékkal szerette volna újjá varázsolni. Azonban sajnos, a folyadék befolyt a laptop belsejébe és a billentyűzetbe…

Nagy kétségbeesésében a kisfiú gyorsan rohant a hajszárítóért, hogy mielőbb megszárítsa az elázott gépet. Sajnos nem tudta, hogy ezzel hatalmas kárt okozhat.

Miért nem szabad hajszárítózni a laptopot?

Lehet, hogy Önnek is meglepő, ami történt, gondolhatja, történetünk főhőse és a család mennyire ledöbbent, mikor meglátták, mit művelt a hajszárító a mondhatni, vadonatúj laptoppal…
A forró levegő megolvasztotta a billentyűzetet.

Happy end a Vásárlói gondoskodásnak hála

A vásárlói gondoskodás keretében megkötött kiterjesztett garancia jóvoltából munkatársaink közreműködésével megoldódott a probléma.

Szerencsére a család rendelkezett Vásárlói gondoskodással, így munkatársaink segítségével a szerviz villámgyorsan orvosolta a problémát.
Ráadásul megúszták a „laptop takarítást” a billentyűzet cseréjével, a számítógép belső alkatrészeinek nem esett baja.

Azonban nem mindig boldog a befejezés. Ha szeretné elkerülni, hogy háztartási eszköze vagy számítógépe az Ön hibájából romoljon el, mindenképpen érdemes szánni néhány percet a használati utasítás elolvasására.

Hogyan kellett volna karbantartani és megtisztítani a laptopot?

Olvassa el korábbi bejegyzésünket:


A laptop szerviz karbantartási javaslatai