5 érv a környezettudatos fogyasztói magatartás mellett

/ augusztus 7, 2013/ Vásárlói gondoskodás

Mindenki hallotta már azt az idézetet, hogy „A Földet nem szüleinktől örököltük, hanem gyerekeinktől kaptuk kölcsön.” A zöld gondolatok térnyerésének egyik oka, hogy egyre több felelősen gondolkodó ember érzi magának a környezettudatos gondolkodást. Biztos az Ön baráti körében is van rengeteg ember, aki szelektíven gyűjti a szemetet.

A környezettudatos fogyasztói és felhasználói attitűd a fenntartható fejlődést és gyermekeink, unokáink biztonságos, emberhez méltó életmódját biztosítja.

A környezettudatos magatartás a fenntartható fejlődést szolgálja

Egyre többen érdeklődnek a hibrid és elektromos autók iránt. A legjobb tévécsatornákon remek műsorokat lehet nézni a fenntartható fejlődést biztosító korszakalkotó technológiai vívmányokról.

Ez így van jól. Legbelül, a zsigereiben mindenki érzi, hogy nem szennyezhetjük tovább büntetlenül a környezetünket.

A környezettudatos magatartás öt motivátora

  1. Gyermekeink
  2. Földünk
  3. Pénztárcánk
  4. Zsenialitás
  5. Fenntartható fejlődés

Gyermekeink

Senki nem akar élete alkonyán úgy visszanézni a hosszú útra, hogy tudja, rosszat tett a saját gyerekével. Szülőként a mi felelősségünk, hogy milyen gondolatokat adunk át nekik. Minél hamarabb megismerik a gyerekek a zöld gondolatokat, annál jobban magukba szívják azokat, mert azonosulnak vele. Ők még tiszták, ezért tudják, hogy ez az egyetlen járható út.

Földünk

Elkeserítő állapotban van Földünk az elmúlt évtizedek, évszázadok rablógazdálkodásának következtében. Rengeteg katasztrófafilm született a témában, biztos Önnek is megvan a kedvence. Gyerekeinknek nem ilyen jövőt álmodtunk, ezért tennünk kell azért, hogy a Föld ezer év múlva is az Univerzum legszebb gyöngyszeme legyen.

Pénztárcánk

Rövid távon jó ötletnek tűnhet kidobni egy megunt laptopot, ami már lassúnak számít, vagy lecserélni egy telefont, ami már nem trendi. De mi lesz azzal a rengeteg szeméttel, amivel elárasztjuk a földet? Nem lenne jobb gazdasági oldalról megközelíteni a kérdést, és kiszámolni, mennyit költünk évente arra, hogy lecseréljük ezeket a kegytárgyakat?

Zsenialitás

A forradalmian új megoldásokban mindig tetten érhető a zsenialitás. Élmény olyan cikkeket olvasni, melyek az Alternatív Energia hírportál weboldalán, vagy a TisztaKriszta.hu oldalon megjelennek. A Discovery, Spektrum, NatGeo naponta számol be ezekről az eredményekről. A mi nemzedékünk és jövőnk nemzedéke is tele van zsenikkel, akik ámulatos technológiai megoldásokat találnak ki azért, hogy megmentsük a Földet. Érdemes rájuk figyelni…

Fenntartható fejlődés

Mindenki tudja, hogy a fenntartható fejlődés már nem az egyik lehetséges járható út, hanem az egyetlen út. Mi hiszünk benne, hogy a fenntartható fejlődés jövőnk záloga, ezért is kínálunk zöld megoldást a vásárlói gondoskodás szolgáltatásunkkal. Ahogy Gandhi mondja: „Te magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél.”

A környezettudatos fogyasztói magatartás alapja

A javak felhalmozása és párévente beütemezett random cseréje helyett felelős felhasználói attitűddel megelőzhethetjük háztartási gépeink és egyéb elektromos eszközeink gyorsa amortizációját. A rendszeres karbantartás, rendeltetésszerű használat mellett a vásárlói gondoskodás keretében megkötött készülékbiztosítással tudjuk leginkább óvni javainkat és ezáltal a közvetlen és tágabb környezetünket is.