A kábelek rendszerezése

/ augusztus 13, 2013/ Tanácsadás

Korunk emberének hétköznapjait ezer technikai megoldás segíti, és ez rendszerint a kábelek rendszerezésével, vagy legalább is elhelyezésével jár. Ha nem akarunk lakásunkból életünkre és értékeinkre veszélyes csapdát csinálni, valamilyen módon rendszert kell erőszakolnunk az amúgy könnyen kialakuló káoszra. Első lépésnek íme néhány jó tanács.

 

A kábelek rendszerezése sok idegeskedéstől kímél meg minket és persze a véletlen balesetek elkerülésében is hasznos.

1. A kábelek jelölése

Adott az érzés, amikor a hat kiállásos elosztóból meginduló rengeteget kémlelve próbáljuk megsaccolni, hogy végül a pirítót vagy a hűtőt fogjuk kihúzni. Ha csak nem vonzódunk különösebben a kombinatorikához, egy igen egyszerű húzással elkerülhetjük a zavart: jelöljük meg a kábeleket!

2. A kábelek rögzítése

A legnagyobb kockázati tényezőt egyértelműen a szabadon ficánkoló kábelek jelentik. Ezek valamilyen földöntúli okból kifolyólag pillanatok alatt tengerészeket megszégyenítő csomókba képesek rendeződni. A megoldásnak most sincs köze a húrelmélethez. Hajgumival, vécépapír gurigával vagy épp fából vaskarikával, de próbáljunk tömbösíteni.

3. A kábelek elvezetése

Ha egy mód van rá, lehetőleg ne akarjunk a szoba közepén vizet forralni. Világos, hogy egy hosszabbító új dimenziókat nyit, de ne felejtsük el, ha csak egy madzag keresztülvágja a szobát, napokon belül elszabadul a pokol, vagy ha az nem is, jó eséllyel esünk orra.

+1 jó tanács

Amikor elektromos készüléket veszünk otthonunkba, legyen az háztartási nagygép vagy szórakoztató elektronikai berendezés már a vásárláskor kössünk készülékbiztosítást, kiterjesztett garancia és/vagy baleseti garancia formájában. Ezzel a lépéssel a későbbi vis majorok esetében megkímélhetjük magunkat a szervizköltségektől, ha mégis megtörténne a baj.

Kíváncsi további hasznos tippjeinkre?
Kövesse Facebook oldalunkat, hogy ne maradjon le az újdonságokról:
Business Box