Új laptop vásárlása – néhány fontos tanács a szakértőtől (II. rész)

/ november 5, 2013/ Laptop

Az új laptop vásárlásának pillanataiban egy átlagos felhasználó esetében a gép ára és külseje a két legfontosabb szempont. A használat során azonban ez a két tényező a legkevésbé sem számít. Néhány fontos tanács a szakértőtől!

 „Ha valaki régóta fontolgatja, hogy új laptopot vásárol, akkor most mindenképpen érdemes belevágnia” – állítja Walt Mossberg, a Walt Street Journal szakírója, aki a napokban megjelent cikkében, csokorba gyűjtötte a legújabb modellek piacra dobását követően laptop vásárlással kapcsolatos tanácsait.

A laptop vásárlás talán pont a bőség zavara miatt nem egyszerű dolog, ám pár trükkel lerövidíthetjük a vásárlással töltött időt. Keresse a negyedik generációs Intel processzor matricát a laptopon!

Laptop vásárlás okosan

A neves szakíró állítását – többek között – azzal támasztotta alá, hogy a felhasználókat összezavaró innovációkból visszavettek az operációs rendszereket fejlesztő cégek. Az őszi trendek között nincsenek radikális változások, ami komoly előképzettséget feltételezne, ugyanakkor az ősszel piacra dobott gépek a használat szempontjából strapabíróbbak, vélhetően jobban kiállják majd az idő – és a felhasználók megnövekedett igényeinek – próbáját.

Processzormustra

Ez nagyban köszönhető a negyedik generációs Intel processzoroknak. A szakíró Macintosh és Windows modelleken is tesztelte az új vívmányt és állítása szerint az akkumulátor 65 százalékkal jobban teljesített az új generációs processzorral: az Apple MacBook Air típusú gépe több mint tíz órán keresztül ment áram nélkül, míg a papír-vékony Sony laptopon közel hat órán keresztül futott a Windows 8.

Akkumulátormustra

Azoknak, akiknek az akkumulátor teherbírása fontos szempont, bizonyára hasznos információ, hogy az új negyedik generációs Intel processzorral működő laptopokon az új dizájnú matricát kell keresni: ezeken a modelleken egy függőleges kék matrica látható, a fölső szélén aranyszínű szegéllyel, ellentétben a régebbi, vízszintes matricával, aminek a közepén található az aranyszínű sáv. A szakértő szerint az átlag felhasználóknak az i5-ös Intel processzorral felszerelt gépet érdemes választaniuk.

Az új laptop dilemma – Windows vagy Mac?

Walt Mossberg cikkében kitért a Windows vs. Macintosh dilemmára is. Állítása szerint a Macintosh-ok továbbra sem tartoznak a legolcsóbb termékek közé, de az új modellek kiváló, megbízható és sokoldalú gépek, emellett a Windows PC-nél jóval ellenállóbbak a vírusokkal szemben. A szakíró hozzátette: ha valaki a változatosságot keresi, és a vásárlásra szánt költségkeret is lényeges szempont, akkor annak Windows laptopra van szüksége.

A laptop- és tabletmustra üdítő színfoltja a „levehető” névre keresztelt modell, amelyet szintén jó szívvel ajánl a szerző. A Windows 8 laptopok között találni olyat, amelyekről lepattintható a képernyő, és annak lecsatolását követően tabletként funkcionálnak tovább. Ezek a praktikus modellek egyre jobbak, emellett megfizethetőek is.

Szeretné hosszú távon biztonságban tudni újonnan vásárolt laptopját? Válassza a kiterjesztett garancia, és/vagy vagy baleseti garancia lehetőségét! Keressen minket telefonon vagy online!

A cikk első részét olvasta már?

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk