Műszaki cikk karácsonyra? – így készüljön fel vásárlás előtt

/ november 20, 2013/ Tanácsadás

Közeleg a december, egyre többen veszik fontolóra, hogy karácsonykor valamilyen elektronikai eszközzel lepik meg szeretteiket.  Nem véletlen, hogy sokan döntenek egy műszaki cikk megvásárlása mellett, de ha kapkodva választunk terméket, az sok fölösleges kellemetlenséget okozhat, elronthatja az ünnep legszebb pillanatait. A jó hír, hogy egy kis odafigyeléssel megelőzhető a baj. Íme, a legfontosabb tippek.

A műszaki cikk értékes ajándéknak számít, különösen karácsonykor szoktunk ehhez a megoldáshoz folyamodni. Ugyanakkor vannak apró, de fontos körülmények, amiket figyelembe kell vennünk.

Műszaki cikk vásárlásának előkészületei

Az ünnepek előtti őrületben egy termék kiválasztásakor sokan megfeledkeznek arról, hogy figyelembe vegyék annak használatával kapcsolatos szempontokat. A műszaki cikkek, háztartási gépek vásárlásakor általában az kerül előtérbe, hogy „mit tud” az adott termék: milyen erős a laptop, mekkora felbontású a televízió.

 • A nagy rohanásban sokan elfelejtik lemérni, hogy az eszköz – például egy mosógép esetében – egyáltalán elfér-e majd a fürdőszobában, vagy van-e hely a tévének a nappaliban. 
 • Egy mosógép vásárlása előtt például érdemes előzetesen tájékozódni arról, hogy van-e a közelben áramforrás.
 • Sokan csak a kicsomagolást követően szembesülnek azzal, hogy a kábel nem ér el a konnektorig.
 • Az ilyen eszközök esetében fokozottan balesetveszélyes hosszabbítóval elvezetni a dugót (hivatalosan lengővillát) a konnektorig.
 • Ennek tükrében, a vásárlás előtt – bárhova is kerüljön a mosógép – mindenképpen érdemes szemrevételezni a lehetőségeket.

Műszaki cikk ajándékba

Ha azt tervezzük, hogy egy új laptopot adunk ajándékba, akkor – a felhőtlen öröm érdekében – ebben az esetben is érdemes körültekintően eljárni.

 • Egyrészt javasolt (ügyesen) feltérképezni a majdani felhasználó igényeit, hogy ne okozzunk csalódást. Ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy nem az áhított típus kerül a fa alá, esetleg annak képességei nem illeszkednek a majdani tulajdonos igényeihez.
 • Apróság, de egy ilyen nagy értékű ajándék sikeréhez sokat hozzátehet, ha rögtön egy annak szállítására alkalmas táskát és vásárolunk. Így nem a megajándékozott szerettünknek, családtagunknak kell talpalnia azért, hogy funkciója szerint használhassa az eszközt.
 • Gyerekek számára vásárolt, nagyobb értékű műszaki cikkeknél, szintén ügyeljünk rá, hogy a játék mellé, az annak működtetéséhez szükséges elemekkel is felszerelkezzünk. Kevés dolog ronthatja el jobban az ünnepi pillanatot, mint egy csalódott kisgyerek, aki nem próbálhatja ki az új játékát…

Mi a teendőnk vásárlás után?

 • Ha már minden szükséges információ rendelkezésre áll ahhoz, hogy az igényekhez legjobban illeszkedő ajándékot vegyük meg, akkor a vásárlást követően okvetlenül őrizzük meg a számlát.
 • Ügyeljünk rá, hogy a termékhez kapott garanciajegy érvényes legyen.
 • A kicsomagolást követően a dobozt a garancia lejártáig,  ne dobjuk ki, mert meghibásodás esetén arra még szükség lehet az esetleges szállítás során.
 • A nagy háztartási készülékek – pl. hűtők, mosógépek – esetében, valamint a 32 colosnál nagyobb átmérőjű televízióknál a szállítást érdemes profikra bízni.
 • Ha mégis magunk juttatjuk haza a kiválasztott műszaki cikket, vagy háztartási gépet, akkor ügyeljünk arra, hogy azokat semmi esetre sem fektetve helyezzük el az autóban. (Ez a tiltás a hűtőkre és a televíziókra fokozottan érvényes!)
 • Óvakodjunk továbbá a tetőcsomagtartó használatától. Bár a ’90-es években még nagyon népszerű volt a műszaki cikkek szállításának ez a formája, ahogy a Gorenje mosógépek, úgy ez a logisztikai fogás is elavultnak számít…

Ne feledje! A gyári garancia meghosszabbítására, kiterjesztett garancia vásárlására a készülék beüzemelését követően is van lehetőség. Ha hosszú évekre szeretne megfeledkezni a készülék meghibásodásával kapcsolatos problémákról, keressen fel minket elérhetőségeinken, vagy szerződjön online!

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk