Mosógép vásárlás előtt áll? – íme, a legfontosabb tanácsok

/ november 28, 2013/ Egyéb

Olvasási idő: 3 perc

shutterstock_145189894 Sok bosszúságtól és felesleges kiadástól megkímélhetjük magunkat, ha mosógép vásárlás előtt alaposan feltérképezzük a lehetőségeinket. A szakértő szerint a mosógépek esetében fokozottan igaz, hogy a silány minőségű, viszont az ár szempontjából első pillantásra kedvezőbbnek tűnő eszközök hosszabb távon nagyobb anyagi kárt okoznak, mint a magasabb árfekvésű készülékek.

Ha arányaiban nézzük, akkor húsz évvel ezelőtt két-háromhavi fizetésnek megfelelő összegért lehetett hozzájutni egy mosógéphez. Az átlagosan 20 ezer forintos bruttó átlagkereset mellett, 40-45 ezer forintot is rá kellett szánni egy készülékre. Érdekes elgondolkodni azon, hogy manapság hányan szánnak egy kéthavi fizetésnek megfelelő összeget mosógépre. Valószínűleg nem sokan… „Ezen nincs is mit csodálkozni: a műszaki cikkeket forgalmazó boltokban akár 50-60 ezer forintért is meg lehet venni egy alacsony kategóriás mosógépet, azonban ez csak első pillantásra kedvező választás, hiszen néhány évente újra és újra otthagyhatjuk a készülék árát a szervizben” – mondja Tóth Attila, a Business Box ügyvezetője.

A műszaki cikkek vásárlásával kapcsolatos buktatók szakértője szerint ezek a készülékek egy átlagos háztartás terhelését, azaz heti 3-4 mosást feltételezve csak a legritkább esetben bírják ki a garanciaidő végéig. Ha valahogy ki is húzzák ezek a gépek a garanciaidő végéig, nem sokkal annak lejártát követően nagy valószínűséggel elromlanak, ami nagyon sok bosszúságot, kényelmetlenséget és még több anyagi kárt okozhat a kiterjesztett vagy baleseti garanciával nem rendelkező vásárlóknak.

Az olcsó, alacsony kategóriás mosógépek legtöbbször silány minőségű alkatrészekből, a túlzott spórolás csapdájába esett tervezés alapján vannak összetákolva, ami nagyon megnehezíti a szakemberek dolgát, ha azt ki kell cserélni. Ezeknél a gépeknél gyakran előfordul, hogy néhány év alatt a mosógép árát újra kifizetjük a szerelőnek. „Az ilyen típusú mosógépek inkább nyaralókba valók. A mosógép vásárlása előtt álló vásárlóknak ezért mindenképpen azt tanácsoljuk, hogy szánjanak valamivel több pénzt a készülékre, mert az hosszabb távon biztosan megtérülő befektetés lesz” – mondja Tóth Attila. Hozzátette: érdemes belegondolni, hogy egy alacsonyabb minőségű készülék – amellett, hogy korábban tönkremegy – a ruháinkat is megrongálhatja, azok idejekorán kifakulnak, kinyúlnak, elhasználódnak, további plusz kiadást okozva a családnak.

A szakértő szerint körülbelül 120-150 ezer forintnál kezdőik az az összeg, amennyit érdemes mosógép vásárlására fordítani. Az ebbe a kategóriába tartozó gépek sokkal megbízhatóbbak, és ha adódik is valamilyen javítással kapcsolatos probléma, az alkatrészhez sokkal könnyebben és jóval alacsonyabb áron lehet hozzájutni.

A legmegbízhatóbb mosógépek azonban már azok a márkák, amelyek a professzionális mosógépek technológiáit használják, a tervezés, alkatrészgyártás és összeszerelés tekintetében szintén nagy műgonddal járnak el a gyártók, az áruk pedig jóval 200.000 Ft felett kezdődik. Ezek a készülékek 20 év rendszeres használatot is kibírnak anélkül, hogy meghibásodnának. shutterstock_149284802 20 éves mosógéphasználat összesített költsége – beleértve a készülék magas árát is – ezeknél a készülékeknél a legalacsonyabb, hiszen nem csupán a szervizköltségektől mentesülhetünk igen nagy eséllyel, de kevesebb áramot és vizet is fogyasztanak, sokkal jobban kímélik a ruháinkat. Aki igazán hosszú távon gondolkozik, ilyen készülék megvásárlása mellett dönt.

További információ:

[email protected]

06 (30) 333BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post