Tűzhely vásárlás előtt – melyik típus illik a háztartásba?

/ december 23, 2013/ Egyéb

Olvasási idő: 2 perc

shutterstock_30196258Ma már nagyon széles kínálatból válogathatunk, ha a tűzhelyet keresünk, de nem egyszerű meghatározni azokat a szempontokat, amelyek mentén megtalálhatjuk az igényeinkhez legjobban illeszkedő megoldást. Van, akinek a gáz-, másnak a villany-, míg bizonyos típusú háztartások esetében a kerámia- vagy éppen az indukciós tűzhely vásárlás bizonyulhat a leginkább kedvező választásnak.

Az, hogy számunkra melyik a megfelelő tűzhelytípus, függ a lakás méretétől, az egy háztarásban élő emberek számától és természetesen az anyagi lehetőségeinktől. Ezek persze csak a legkézenfekvőbb szempontok, a felsoroltak között említhettük volna a környezettudatosságot vagy azt, hogy mennyire vagyunk fogékonyak az újhullámos, trendi eszközökre.

Gáztűzhely – átalánydíj esetén kedvező lehet

Ahogy arról a korábbi bejegyzésekben már írtunk, a gáztűzhelyek ára csak első pillantásra tűnhet a legjobb választásnak: a beüzemelés magas költsége és a gázkészülék üzemeltetésére vonatkozó szigorú jogszabályok betartása során felmerülő kiadások akár megduplázhatják – rosszabb esetben akár meg is triplázhatják – a tűzhely vásárlás során felmerülő ráfordítást.  A ma már elavultnak számító technológia azonban kedvező választás lehet azoknak, akiknek a szolgáltató átalánydíjat számol fel a gázfogyasztásra. Egy nagyobb háztartásban, ahol napi rendszerességgel kerül főtt étel az asztalra, ilyen esetben a gáztűzhely költséghatékony megoldást jelenthet.

Kerámialapos – kisebb háztartásoknak és konyhakerülőknek

A kerámialapos tűzhely vásárlás – ellentétben a fenti esettel – a kisebb, egy- vagy kétszemélyes háztartások, valamint a konyhát csak ritkán használó családok esetében bizonyulhat kedvező választásnak. Négy vagy két főzőhellyel rendelkező modellekből is válogathatunk, emellett a mostanában nagyon „trendinek” számító technológiával működő készüléken különböző méretű és funkciójú főzőzónákat alakíthatunk ki.  A kerámialappal felszerelt tűzhelyeken megoldható például, hogy a főzőlapra helyezett edény méretéhez igazítsuk a főzőzóna felületét, így elkerülhetjük, hogy a kisebb méretű edények füle megolvadjon, rongálódjon és ennek következtében elviselhetetlen szaggal töltse meg a lakás légterét.

Indukciós főzőlap – nagycsaládos vásárlóknak ajánlott

Az indukciós főzőlap tulajdonképpen a kerámialapos tűzhely továbbfejlesztett változata. Kifejezetten olyan háztartásokba ajánlott, ahol napi rendszerességgel kell nagyobb mennyiségű ételt készíteni. A többi készülékhez képest a legmagasabb áron megvásárolható indukciós tűzhely úgynevezett elektromágneses technológiával melegíti fel az edényeket, ami azt jelenti, hogy a hideg lap a forró edényt melegíti a gázéval megegyező vagy talán még annál is magasabb hatásfokkal. Az indukciós főzőlap vásárlását környezettudatos, a trendi dolgokat kedvelő, a tűzhely körül gyakran sürgölődő, nagycsaládos vásárlóknak ajánljuk, akiknél fontos szempont lehet például az, hogy a ne legyen gázkészülék a háztartásban, vagy a kiskorú családtagokra ne jelentsen veszélyt a forrón izzó főzőlap. Ilyen típusú készülék vásárlása esetén okvetlen figyelembe kell venni azt a szempontot, hogy a kívánt hatás és az ízletes ételek érdekében felső kategóriás minőségű – és ennek megfelelően – felső kategóriás áron beszerezhető edényeket kell használnunk.

shutterstock_159233012A minőségi tűzhelyek kategóriájában praktikusság szempontjából kiemelkednek az „új generációs”, kombinált tűzhelyek, amelyen kerámia- és indukciós főzőlap egyaránt található. Egy ilyen tűzhely azért számít nagyon jó választásnak, mert a kerámia lapokon használhatjuk a régi edényeket, ha kisebb mennyiséget szeretnénk főzni. Nem szükséges lecserélnünk az összes lábast és fazekat: elég, ha egy vagy két felsőkategóriás edényt veszünk arra az esetre, ha az indukciós főzőlapokat szeretnénk használni, például egy nagyobb karácsonyi vacsora elkészítésekor.

További információ:

[email protected]

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post