Okoshűtő – bevásárlólistát ír, SMS-t küld, diétás receptet ajánl

/ január 14, 2014/ Hűtőszekrény, Smart Home

A modern vonalvezetés és az energiatakarékosság a legtöbb esetben már alapvető feltétel a hűtővásárlást fontolgató vevők körében, de van, akinek már ez is kevés. A műszaki és háztartási cikkek piacára is betört a smart technológia trendje. Ma már fontos szempont, hogy a hűtő is okoshűtő legyen.

Egyre nagyobb az igény az úgynevezett okos eszközök iránt, és ez a trend a háztartási gépek piacán is elterjedőben van.

Okoshűtő gyártók

A hálózatba kötött, egymással kommunikáló háztartási gépekkel felszerelt háztartás ma már nem egy futurisztikus fantázia. Az újhullámos technológiával ellátott házak nagyon is léteznek, alapvető tartozékuk az okoshűtő. Az intelligens frizsider a gondos tervezői munka és a fejlesztések eredményeként rengeteg terhet levehet a tulajdonos válláról, feltéve, hogy hajlandó megfizetni az extra kényelemért cserébe elkért, borsos árat.

Samsung – Family Hub

2014 februártól már Magyarországon is kapható a Samsung legújabb, alulfagyasztós hűtőszekrénye. A praktikus fejlesztésekkel felszerelt frizsider legfőbb erőssége a tudatosság. Ahogy minden intelligens használati cikk, így a Samsung okoshűtője esetében is az idő- és energiatakarékosságot, valamint a hatékonyságnövelést tartották szem előtt a gyártó fejlesztői. A Samsung okoshűtőjének tervezésekor odafigyeltek arra a sokszor háttérbe szoruló szempontra, hogy a helyes táplálkozás egyik alappillére a helyes élelmiszertárolás. Nem véletlen, hogy a Samsung új, alulfagyasztós hűtőszekrényét a maximális helykihasználás és az élelmiszerek frissen tartását elősegítő felépítés jellemzi.

A modern kor háztartásinak igényeihez illeszkedő funkciók közül kiemelkedik a „CoolSelect Zone” nevű rekesz, amely a hűtő beállított hőmérsékletétől függetlenül, önállóan vezérelhető. A „hűtő a hűtőben” funkció eredményeként a rekeszben tárolt élelmiszer tulajdonságaihoz és igényeihez igazítható annak hőmérséklete, így a gyümölcs, a hús vagy a felvágott a lehető legideálisabb körülmények között, hosszabb ideig friss marad. 2017-ben Magyarországon még nem, de az USA-ban már kapható a Family Hub hűtőcsalád, ami az okosotthon központjává tenné a hűtőt a Samsung tervei szerint.

LG okoshűtő – Smart manager

De ha valaki még ilyen feltételek mellett is hajlamos arra, hogy megfeledkezzen a tej szavatossági idejéről, akkor érdemes elgondolkodnia egy LG Smart hűtő beszerzésén.

Az okostelefonnal irányítható LG háztartási gépeket, köztük a Smart hűtőt, idén januárban mutatták be a nagyközönségnek:

 • a háztartási eszközökön lévő NFC matrica segítségével, okostelefonnal vezérelhető a készülék,
 • így lehetőség van arra, hogy közvetlenül a hűtőszekrénytől kérjünk információkat az abban található élelmiszerek mennyiségéről és minőségéről.

A Smart hűtő fejlesztői azt ígérik, hogy a termék forradalmasítja az élelmiszerek kezelését, ami már előre jelzi, hogy a „csak” tárolásra alkalmas hűtők ideje lassan lejár: a jövő hűtőjével szemben alapvető elvárás, hogy rendszerezze és kezelje a benne tárolt élelmiszereket.

Az LG okoshűtőjének Smart Manager funkciója például lehetővé teszi, hogy:

 • az ajtó kinyitása nélkül ellenőrizzük annak tartalmát,
 • távolról ellenőrizzük az élelmiszerek szavatossági idejét,
 • közvetlenül a hűtőszekrény LCD-paneljéről, online intézzük a bevásárlást.  a hűtőben tárolt élelmiszerekből elkészíthető receptötleteket ajánl,
 • a felhasználó profilja (magasság, testsúly, vércukorszint, stb.) alapján étrendet kalkulál,
 • amennyiben szükséges – személyre szóló diétát állít össze.
Az LG okoshűtő smart manager funkciója számos módon megkönnyíti számunkra a hétköznapok terheit.

Egy okoshűtő esetében különösen fontos a szakértő karbantartás

Forduljon hozzánk bizalommal akkor is, ha:

 • nem boldogul egy készülék beüzemelésével,
 • nem tudja, kitől kérjen segítséget,
 • ha elromlott valamelyik háztartási gépe,
 • ha szeretné újonnan vásárolt készülékét még hosszú évekig biztonságban tudni.

Vásároljon kiterjesztett garanciát és kérjen ingyenes tanácsot telefonon vagy online.