Okoshűtő – bevásárlólistát ír, SMS-t küld, diétás receptet ajánl

/ január 14, 2014/ Hűtőszekrény, Smart Home

Olvasási idő: 2 perc

A modern vonalvezetés és az energiatakarékosság a legtöbb esetben már alapvető feltétel a hűtővásárlást fontolgató vevők körében, de van, akinek már ez is kevés: a műszaki és háztartási cikkek, így a hűtő esetében is egyre fontosabb kritérium, hogy egy eszköz „okos” legyen.

shutterstock_21011407A hálózatba kötött, egymással kommunikáló háztartási gépekkel felszerelt háztartás ma már nem egy futurisztikus fantázia. Az újhullámos technológiával ellátott házak nagyon is léteznek, alapvető tartozékuk az okoshűtő. Az intelligens frizsider a gondos tervezői munka és a fejlesztések eredményeként rengeteg terhet levehet a tulajdonos válláról, feltéve, hogy hajlandó megfizetni az extra kényelemért cserébe elkért, borsos árat.

Samsung – Family Hub

2014 februártól már Magyarországon is kapható a Samsung legújabb, alulfagyasztós hűtőszekrénye. A praktikus fejlesztésekkel felszerelt frizsider legfőbb erőssége a tudatosság. Ahogy minden intelligens használati cikk, így a Samsung okoshűtője esetében is az idő- és energiatakarékosságot, valamint a hatékonyságnövelést tartották szem előtt a gyártó fejlesztői.

A Samsung okoshűtőjének tervezésekor odafigyeltek arra a sokszor háttérbe szoruló szempontra, hogy a helyes táplálkozás egyik alappillére a helyes élelmiszertárolás. Nem véletlen, hogy a Samsung új, alulfagyasztós hűtőszekrényét a maximális helykihasználás és az élelmiszerek frissen tartását elősegítő felépítés jellemzi.

A modern kor háztartásinak igényeihez illeszkedő funkciók közül kiemelkedik a „CoolSelect Zone” nevű rekesz, amely a hűtő beállított hőmérsékletétől függetlenül, önállóan vezérelhető. A „hűtő a hűtőben” funkció eredményeként a rekeszben tárolt élelmiszer tulajdonságaihoz és igényeihez igazítható annak hőmérséklete, így a gyümölcs, a hús vagy a felvágott a lehető legideálisabb körülmények között, hosszabb ideig friss marad.

2017-ben Magyarországon még nem, de az USA-ban már kapható a Family Hub hűtőcsalád, ami az okosotthon központjává tenné a hűtőt a Samsung tervei szerint.

LG – smart manager

De ha valaki még ilyen feltételek mellett is hajlamos arra, hogy megfeledkezzen a tej szavatossági idejéről, akkor érdemes elgondolkodnia egy LG Smart hűtő beszerzésén. Az okostelefonnal irányítható LG háztartási gépeket, köztük a Smart hűtőt, idén januárban mutatták be a nagyközönségnek. Ahogy az alábbi videón is látható, a háztartási eszközökön lévő NFC matrica segítségével, okostelefonnal vezérelhető a készülék, így lehetőség van arra, hogy közvetlenül a hűtőszekrénytől kérjünk információkat az abban
található élelmiszerek mennyiségéről és minőségéről.

A Smart hűtő fejlesztői azt ígérik, hogy a termék forradalmasítja az élelmiszerek kezelését, ami már előre jelzi, hogy a „csak” tárolásra alkalmas hűtők ideje lassan lejár: a jövő hűtőjével szemben alapvető elvárás, hogy rendszerezze és kezelje a benne tárolt élelmiszereket. Az LG okoshűtőjének Smart manager funkciója például lehetővé teszi, hogy az ajtó kinyitása

shutterstock_105627818

nélkül ellenőrizzük annak tartalmát, távolról ellenőrizzük az élelmiszerek szavatossági idejét, vagy azt, hogy közvetlenül a hűtőszekrény LCD-paneljéről, online intézzük a bevásárlást.  Az LG okoshűtője ezen felül a hűtőben tárolt élelmiszerekből elkészíthető receptötleteket ajánl, a felhasználó profilja (magasság, testsúly, vércukorszint, stb.) alapján étrendet kalkulál, vagy – amennyiben szükséges – személyre szóló diétát állít össze.

Egy szuperintelligens hűtőnél különösen fontos a szakértelem. De forduljon hozzánk bizalommal akkor is, ha nem boldogul egy készülék beüzemelésével, nem tudja, kitől kérjen segítséget, ha elromlott valamelyik háztartási gépe, vagy ha szeretné újonnan vásárolt készülékét még hosszú évekig biztonságban tudni. Vásároljon kiterjesztett garanciát és kérjen ingyenes tanácsot telefonon vagy online.

[mc4wp_form id=”3076″]

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post