Mosogatógép-vásárlás előtt áll? – néhány hasznos tipp, mielőtt belevágna

/ április 24, 2014/ Egyéb

Olvasási idő: 3 perc

shutterstock_127473521Régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy mosogatógépet vásároljon, de nem tudja, hogy milyet? Választani mi sem tudunk Ön helyett, de döntés megkönnyítése érdekében összegyűjtöttük azokat a szempontokat, amelyek segíthetnek a háztartás igényeihez legjobban illeszkedő készülék kiválasztásában.

A mosogatógép napjainkban már nem luxuscikk, hanem egy jól felszerelt háztartás alapvető tartozéka. Nemcsak megkönnyíti a hétköznapokat, hanem – ha jól használjuk – pénzt, időt és energiát is spórolhatunk vele. A legtöbbet akkor hozhatjuk ki a hosszú távon mindenképpen kifizetődő befektetésből, ha a készülék beszerzése előtt alaposan feltérképezzük a lehetőségeinket és azt, hogy milyen típusú gépre van szükségünk.

Kicsit drágábbat

Ahogy minden háztartási eszköz esetében, a mosogatógépre is igaz, hogy nem érdemes a legolcsóbbat választani, ugyanis ezek a készülékek legtöbbször silány minőségű alkatrészekből vannak összerakva. Ha spórolunk is valamicskét a vásárláskor, nagyon valószínű, hogy a készülék javításkor – mert az ilyen készülékek esetében erre előbb vagy utóbb biztosan sor kerül – többszörösen ráfizetünk. A meghibásodott alkatrészeket sokszor pótolni sem lehet, vagy azok beszerzésének költsége már-már egy új készülék árával vetekszik. Ilyenkor a javíttatás helyett, inkább új, jobb minőségű készüléket vásárolunk ügyfeleinknek. Egy drágább mosogatógép nemcsak akkor számít jó választásnak, ha javításra szorul, hanem akkor is, amikor használjuk. Ezek a készülékek általában csendesebbek, szebben mosogatnak, kevesebb vizet és energiát használnak.

Minél nagyobb, annál jobb

A készülékeket általában az alapján kategorizálják, hogy összesen hány teríték fér el bennük. Igényeinkhez mérten választhatunk 6, 12 és 14 terítékes mosogatógépet is, de a legkisebb – hat terítékes (45 cm széles) – típust csak abban esetben javasoljuk, ha az eggyel nagyobb (60 cm-es) semmilyen körülmények között sem fér el a konyhánkban. Tény, hogy mások az igényei egy háromfős háztartásnak és egy minden hétvégén 10-15 fős vendégsereget traktáló nagycsaládnak, de ha valaki megteheti, mindenképpen érdemes nagyobb készüléket választania. A mosogatógép ugyanis tapasztalataink szerint olyan, mint egy autó csomagtartója: a legnagyobbat is telepakoljuk és még így is kicsinek érezzük.

További fontos szempont, hogy milyen edények fordulnak meg a kezünk között egy-egy főzés alkalmával a konyha használata során. Nem érdemes például egy négyfős háztartásnak elegendő méretű mosogatógépet vennünk, ha hetente előkerül az óriás palacsintasütő és rendszeresen több liter húsleves rotyog a legnagyobb fazékban. Korábban csak a felsőkategóriás márkák között lehetett olyan készülékeket találni, amelyekben az evőeszközöket a gép felső rekeszébe lehetett bepakolni. Ma már egyre több, elérhető áron megvásárolható készüléknél is adott ez a lehetőség, ami azért nagyon hasznos, mert így az alsó polcon sok hely felszabadul. Az ilyen készülékekben kényelmesen elférnek a nagyobb edények is, így sok mérgelődéstől – és ami még fontosabb – a kézi mosogatástól is megkímélhetjük magunkat.

Szín, méret, stílus

Szerencsére ma már nem annyira jellemző, de azért még mindig előfordul, hogy a vásárlók nem mérik le előre, mekkora helyre kerül majd a mosogatógép. Sok felesleges problémától és macerától megkímélhetjük magunkat, ha előzetesen feltérképezzük a mosogatógép helyét. Ennek a folyamatnak fontos része, hogy ne csak méretében, de stílusában, színében is passzoljon a készülék a konyhánkhoz. Szerencsére ebben sem kell nagyon szűk keretek között mozognunk, kedvünkre válogathatunk a rozsdamenetes acélból készült, modern vonalvezetésű gépek között és könnyedén megtalálhatjuk a konyhánkba stílusában is tökéletesen illeszkedő készüléket.

Kezelhetőség

shutterstock_125985662Az igények feltérképezésekor azt is fontos átgondolunk, hogy mennyire szeretnénk „okos” készüléket (és itt most nem az elterjedt technológiai megoldásra, hanem a készülék felszereltségére, kezelhetőségére gondolunk). Javasolt például úgy választani, hogy a programok között legyen automata, 30 perces, intenzív (magas hőfokú), gazdaságos (víztakarékos) és alacsony hőfokú program is. Pozitívum, ha úgynevezett tisztítómosást is le tudunk futtatni a készüléken, de kisgyerekes családoknál a gyerekzár is alapvető tartozék kell, hogy legyen.

Következő bejegyzésünkben a mosogatógép helyes használatáról olvashatnak. Eláruljuk többek között, hogy nem lesz cseppes a borospohár, hogyan és mit érdemes a készülékbe pakolni és miért nincs értelme az 5 az 1-ben csodatablettának.

Forrás: http://www.electrolux.hu/

Nem tudja, milyen készüléket válasszon? Már megvette a mosogatógépet és szeretné azt hosszú távon biztonságban tudni? Forduljon bizalommal a Business Box ügyfélszolgálatához!

További információ:

[email protected]

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post