Mosogatógép beüzemelése lépésről-lépésre

/ május 22, 2014/ Tanácsadás

Ha kiválasztottuk, kifizettük és már haza is vittük az igényeinkhez leginkább illeszkedő mosogatógépet, akkor nem maradt más hátra, mint a mosogatógép beüzemelése. Ha követi az alábbi néhány instrukciót, akkor sok tipikus – a helytelen bekötéssel összefüggésbe hozható – problémát garantáltan elkerülhet.

A mosogatógép beüzemelése nem egy bonyolult feladat, mégis sokan félnek tőle. Ha követjük az alábbi utasításokat, nem lehet probléma.

Milyen teendőink vannak a mosógép beüzemelése előtt?

Mielőtt nekiesnénk a készülék kicsomagolásának és apró darabokra cincálnánk azt, ellenőrizzük, hogy a csomagolás címkéje megegyezik-e az általunk kiválasztott készülék típusával, hiszen ha valamilyen oknál fogva vissza kellene küldenünk, azt az eredeti csomagolásban sokkal könnyebb lesz majd. Sajnos hallottunk már nem egy olyan esetről, amikor egy logisztikai baki következtében nem a kiválasztott termék érkezett az új tulajdonosokhoz… Sokat egyszerűsíthet a kellemetlen helyzeten, ha elejét vesszük a problémának és időben ellenőrizzük, hogy az üzletben (webáruházban) vásárolt terméket kaptuk-e meg.

A garanciajegy általában a készülék csomagolásához van rögzítve, ezt szintén érdemes időben – még azt megelőzően, hogy a csomagolás többi részével együtt a szemetesben landolna – eltávolítani és egy biztonságos helyre eltenni. A kicsomagolás előtt ellenőrizzük, hogy a csomag sértetlen-e, nincs-e arra utaló jel, hogy szállítás közben baja esett, megrongálódott.

Hogyan zajlik a mosogatógép beüzemelése, lépésről-lépésre

1. A készüléket beborító fóliát az élvédők mentén egy célszerszámmal hasítsuk fel, ügyelve arra, hogy ne sértsük meg a felszínt!

2. Biztos, ami biztos, a kicsomagolás után is ellenőrizzük a készülék állapotát, és ha van rá mód, a csomagolóanyagot őrizzük meg, mert arra a későbbiekben szükség lehet!

3. Nyissuk ki a készülék ajtaját és annak belsejéből szedjük ki a kezelési útmutatót, valamint távolítsuk el a belső alkatrészeket és tartozékokat stabilizáló rögzítőket az alsó és a felső tálcából!

4. Amennyiben a készüléket a konyhai pult munkalapja alá szeretnénk beépíteni, távolítsuk el a készülék hátoldalán található rögzítőcsavarokat! Ezáltal a készülék fedőlapját le tudjuk venni.

5. A készülék hátoldalán található a vízbekötő-cső és a kifolyócső. A rögzítők eltávolítása után a hálózati csatlakozókábelt, valamint mind a két csövet szedjük le a mosogatógép hátuljáról!

6. Távolítsuk el a vízkifolyócső elzáróját, majd rögzítsük a vízelvezető-szifonhoz!

(Nagyon fontos, hogy a vízkifolyócsövet minimum 30 centiméter, vagy maximum egy méter magasságban kössük be!)


Új készülék vásárlása esetén mindenképpen fontolja meg a baleseti garancia vagy a kiterjesztett garancia vásárlását. Ezzel az egyszeri ráfordítással egy esetleges meghibásodás esetén Önnek semmi teendője nincs, készülékét díjmentesen megjavítjuk, szükség esetén kicseréljük, vagy ha úgy adódik, rögtön a beüzemelésnél is segítünk.

7. Ügyeljünk arra is, hogy a bekötési pontnál a cső lefelé álljon. Ez azért lényeges, mert ellenkező esetben a mosogatógép szifonjából a szennyvíz visszafolyhat a mosogatógépbe. Ha a csövet a munkalaphoz rögzítjük, akkor ezt könnyen elkerülhetjük.

8. Ahogy a mosógépek esetében, a mosogatógépeknél is kulcskérdés, hogy beüzemeléskor a készüléket az állítható lábak segítségével helyezzük szintbe. Ez azért lényeges, mert a rosszul beállított készülék a használat során billeghet, ami a zajos működős mellett, a későbbiekben egyes alkatrészek megrongálódásához, meghibásodáshoz vezethet.

9. Az első mosogatás előtt különösen fontos, hogy a készülék tartályait feltöltsük sóval és öblítővel is.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Forrás: www.markaszerviz.hu