A megbízható szerelő három fontos jellemzője

/ június 6, 2014/ Szerelő, Tanácsadás

Egy átlagos háztartásban szerencsére nem mindennap kell kihívni a szerelőket. Ha valamelyik háztartási gép vagy műszaki cikk nem működik rendesen, általában tanácstalanok vagyunk. A rutintalanság okoz komoly fejtörést, a sötétben tapogatózva próbálunk eligazodni a buktatókkal kikövezett útvesztőben, miközben egy megbízható szerelő elérhetőségét igyekszünk felkutatni. De honnan lehet tudni, hogy egy megbízható szerelő van a vonal túlsó végén? Persze, hogy a Business Box-tól!

A megbízható szerelő segítőkész, mindig célirányos kérdéseket tesz fel és nem rabolja feleslegesen az időnket. Arra törekszik, hogy valódi, érdemi segítséget nyújtson, már az első, telefonos beszélgetéskor is.

A megbízható szerelő

Előző bejegyzésünkben már összegyűjtöttük azokat a gyanús mondatokat, amelyek arra utalhatnak, hogy kókler szerelővel van dolgunk. Ne vádoljon minket senki azzal, hogy kizárólag a negatívumokra fókuszálunk. Ügyfélszolgálatunk munkatársaival konzultálva összegyűjtöttünk három, kizárólag megbízható és lelkiismeretes szakemberekre jellemző tulajdonságot. Ha már nincs a homlokukra írva, legalább innen tudja, hogy megbízható szerelővel van dolga.

Segítőkész

Egy jó szerelő már a telefonos kapcsolatfelvétel alkalmával igyekszik feltérképezni a probléma forrását.

  • Nem zárkózik el annak a lehetőségétől, hogy kiszállás és közvetlen beavatkozás nélkül hárítson el, egy egyébként triviális, „távvezérléssel” is könnyedén orvosolható problémát.
  • Nem próbál meg mindenáron nyerészkedni. Tisztában van ugyanis azzal, hogy éppen emiatt fordulunk majd hozzá legközelebb is bizalommal.
  • Mivel manapság egy megbízható szerelő kincset ér, nincs rászorulva, hogy lasszóval vadásszon össze ügyfeleket. Megengedheti magának, hogy akkor is segítsen, ha ebből közvetlen haszna nincs.

(Ügyfélszolgálatunk a beérkezett hibabejelentések közel egyharmadát pár perc alatt, telefonos segítségnyújtás keretében megoldja, anélkül, hogy akár csak egy napot is a szerelőre kellene várnia!)

A megbízható szerelő tisztában van azzal is, hogy a kiterjesztett garancia és/vagy baleseti garancia szolgáltatás birtokában a szerviz ingyenes ki- és visszaszállítást biztosít, ezért nem fogja Ön ezzel terhelni, ha tudja, hogy rendelkezik készülékbiztosítással.

Kedves

Manapság alapvető kritérium a vásárlók/ügyfelek részéről, hogy a pénzükért cserébe ne csak szolgáltatást, de professzionális és udvarias kiszolgálást is kapjanak.

  • A profi szerelők tisztában vannak ezzel az igénnyel, a munkájuk során odafigyelnek arra, hogy kedvesen, udvariasan, a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva hárítsák el a problémát. 
  • Árulkodó jel, ha egy szerelő alapból udvariatlan és mogorva, úgy viselkedik, mintha a pénzünkért cserébe még ő tenne szívességet nekünk.
  • Ilyen esetben érdemes más szakember után nézni, mert tapasztalataink alapján nagy valószínűséggel nemcsak hozzáállásában, de tudásában is idejét múlt szerelővel van dolgunk.

Alapos

Ha azt tapasztaljuk, hogy a szerelő a javítással kapcsolatos teendőket részletező munkalap nélkül érkezett, valószínűleg nem megbízható szerelő.

Egy jó szakember felelősséget vállal a munkájáért, éppen ezért vállalja, hogy azt – amennyiben újabb probléma áll elő a javítást követően – számon kérhetik rajta.

  • Ennek garanciája a munkalap, amelynek aláírásával igazoljuk, hogy a munkát elvégezte, a megjavított készüléket átvettük.
  • Ha azt tapasztaljuk, hogy a javításnak semmiféle írásos nyoma nincs, (és ilyenre nagy valószínűséggel nem is számíthatunk) a szerelő a javítással kapcsolatos teendőket részletező munkalap nélkül érkezett, érdemes más szakember után néznünk.
  • Nagyon fontos, hogy amennyiben mégis van munkalap, csak akkor írja alá, ha meggyőződött arról, hogy a készülék kifogástalanul működik.
  • Mondanunk se kell, hogy egy alapos szerelő esetében, természetes, hogy a tulajdonos jelenlétében ellenőrzi a működést, próbaüzem keretében meggyőződik arról, hogy az újra kifogástalanul működik.

Hívja ügyfélszolgálatunkat, ha a megbízható szerelő megtalálása nehézséget okoz az Ön számára! A Business Box évek óta kizárólag minősített szervizekkel dolgozik együtt.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk