3 gyanús jel, hogy eljött a notebook karbantartásának ideje

/ június 24, 2014/ Karbantartás, Tanácsadás

A notebook sokak számára nélkülözhetetlen a mindennapi munkához, ha meghibásodik, akkor – amíg nem sikerül elhárítani a problémát – szó szerint megáll az élet. Annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt, a nyári forróságban érdemes fokozottan odafigyelni kedvenc készülékünk figyelmeztető jelzéseire. Ez az időszak ugyanis komoly terhelést jelent a laptopok számára is: a nyári hőségben túlmelegedett masinák nagyobb eséllyel hibásodnak meg, és ha nem figyelünk eléggé, akár örökre búcsút is vehetünk megszokott eszközünktől.

Minden készülék, így a notebook is jeleket ad, ha valami problémája van. A gyanús jelek felismerésével megelőzhetjük a komolyabb meghibásodást.

A notebook meghibásodásának jelei

Tapasztalataink szerint nyaranta egyre többen hívnak bennünket vagy keresik fel laptopok javításával foglalkozó szervizpartnereinket azzal a problémával, hogy:

  • a készülék ventilátora folyamatosan és hangosan zúg,
  • nagyon felmelegszik,
  • egyre gyakrabban ki is kapcsol.

A túlmelegedett készülékek – amennyiben nem fordulunk időben a szakszervizhez – további, gyakran javíthatatlan meghibásodásokat produkálhatnak. Például az intenzív hőterhelés következtében a chipek forrasztása elengedhet, az alaplap elvetemedhet, az akkumulátor egy-egy cellája felpuffadhat. Egy ilyen jellegű meghibásodással sajnos már nemigen tudnak mit kezdeni a szakemberek, azonban ha időben észleljük a fent említett, gyanús jeleket, akkor sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat és tetemes összeget spórolhatunk.

Mi a teendő, ha meghibásodott a készülék?

Még mielőtt azt észlelné, hogy készüléke a fenti tüneteket produkálja, akkor érdemes a laptopot karbantartani. Tekintettel arra, hogy egy meglehetősen összetett készülékről van szó, a karbantartást mindenképpen javasoljuk profi szervizekre bízni. Ha nem ismer ilyet, hívja bizalommal a Business Box ügyfélszolgálatát, ahol munkatársaink a karbantartással kapcsolatos tanácsokat és minősített szervizpartnereink elérhetőségét is meg tudják adni. Érdemes időben lépni, ugyanis egy alapos karbantartás jóval kisebb költséggel jár, mint egy, a túlmelegedés következtében kialakult, komolyabb meghibásodás javítása. A karbantartás néhány ezer, míg a javítás akár több tízezer, a drágább notebookok esetén akár százezer forintba is kerülhet.

A legokosabb, ha már a notebook megvásárlásakor, vagy a gyártói garancia lejárta előtt 60 nappal megköti a készülékbiztosítás-szerződést, mégpedig kiterjesztett garancia szolgáltatás igénybevételével. A szolgáltatás mibenlétéről tájékozódjon a Business Box Fogalomtár segítségével.

Hogyan előzhető meg a notebook meghibásodása?

Természetesen a profi szakemberek által végrehajtott karbantartást egy kis odafigyeléssel elodázhatjuk, a komolyabb meghibásodást nagyobb eséllyel elkerülhetjük.  A ventilátor szellőzőrostélyain megtelepedő por is sokat ronthat a szellőzés hatásfokán, ami szintén produkálhat a túlmelegedéshez hasonló tüneteket.

Túlmelegedett a laptop? Vagy csak meg akarja előzni a bajt? Nem tudja hova forduljon segítségért? Keresse ügyfélszolgálatunkat!

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk