3 gyanús jel, hogy ideje karbantartani a notebookot

/ június 24, 2014/ Egyéb, Karbantartás

Olvasási idő: 2 perc

shutterstock_14348176A notebook sokak számára nélkülözhetetlen a mindennapi munkához, ha meghibásodik, akkor – amíg nem sikerül elhárítani a problémát – szó szerint megáll az élet. Annak érdekében, hogy megelőzzük a bajt, a nyári forróságban érdemes fokozottan odafigyelni kedvenc készülékünk figyelmeztető jelzéseire. Ez az időszak ugyanis komoly terhelést jelent a laptopok számára is: a nyári hőségben túlmelegedett masinák nagyobb eséllyel hibásodnak meg, és ha nem figyelünk eléggé, akár örökre búcsút is vehetünk megszokott eszközünktől.

Gyanús jelek

Tapasztalataink szerint nyaranta egyre többen hívnak bennünket vagy keresik fel laptopok javításával foglalkozó szervizpartnereinket azzal a problémával, hogy:

–          a készülék ventilátora folyamatosan és hangosan zúg

–          nagyon felmelegszik

–          egyre gyakrabban ki is kapcsol

A túlmelegedett készülékek – amennyiben nem fordulunk időben a szakszervizhez – további, gyakran javíthatatlan meghibásodásokat produkálhatnak. Például az intenzív hőterhelés következtében a chipek forrasztása elengedhet, az alaplap elvetemedhet, az akkumulátor egy-egy cellája felpuffadhat. Egy ilyen jellegű meghibásodással sajnos már nemigen tudnak mit kezdeni a szakemberek, azonban ha időben észleljük a fent említett, gyanús jeleket, akkor sok bosszúságtól megkímélhetjük magunkat és tetemes összeget spórolhatunk.

Mi a teendő?

Még mielőtt azt észlelné, hogy készüléke a fenti tüneteket produkálja, akkor érdemes a laptopot karbantartani. Tekintettel arra, hogy egy meglehetősen összetett készülékről van szó, a karbantartást mindenképpen javasoljuk profi szervizekre bízni. Ha nem ismer ilyet, hívja bizalommal a Business Box ügyfélszolgálatát, ahol munkatársaink a karbantartással kapcsolatos tanácsokat és minősített szervizpartnereink elérhetőségét is meg tudják adni. Érdemes időben lépni, ugyanis egy alapos karbantartás jóval kisebb költséggel jár, mint egy, a túlmelegedés következtében kialakult, komolyabb meghibásodás javítása. A karbantartás néhány ezer, míg a javítás akár több tízezer, a drágább notebookok esetén akár százezer forintba is kerülhet.

Így előzze meg a bajt!

Természetesen a profi szakemberek által végrehajtott karbantartást egy kis odafigyeléssel elodázhatjuk, a komolyabb meghibásodást nagyobb eséllyel elkerülhetjük.  A ventilátor szellőzőrostélyain megtelepedő por is sokat ronthat a szellőzés hatásfokán, ami szintén produkálhat a túlmelegedéshez hasonló tüneteket.

Túlmelegedett a laptop? Vagy csak meg akarja előzni a bajt? Nem tudja hova forduljon segítségért? Keresse ügyfélszolgálatunkat!

További információ:

[email protected]

06 (30) 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post