3 ok, amiért érdemes új hűtőt vásárolnia

/ július 4, 2014/ Egyéb

Olvasási idő: 2 perc

hűtő javításNem véletlen, hogy nyaranta sokan fontolgatják egy új hűtőszekrény vásárlását. A megnövekedett külső hőmérséklet következtében ilyenkor jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve a készülékek, azok gyakran ki- és bekapcsolnak, sokszor zajosan és bizonytalanul üzemelnek. De a régi hűtőt nemcsak emiatt érdemes lecserélni. Lássuk a legnyomosabb érveket!

A hűtővásárlás – jó esetben – legalább 10, de inkább 20 évre szóló döntés, ebből következik, hogy tipikusan hosszú távú befektetés. Éppen ezért érdemes nemcsak az adott pillanatban kifizetendő összeggel kalkulálnunk, vásárláskor azt is vegyük figyelembe, hogy a készülék mennyi energiát használ a napi 24 órás üzemidőben, és ez mekkora költséggel jár!

Olcsóbb

Ha ezt a kérdést a régi, versus új típusú hűtők viszonylatában vizsgáljuk, akkor a 15-20 évvel ezelőtt vásárolt készülékünket mindenképpen kifizetődő befektetés egy új, energiatakarékos eszközre cserélni. A Forbes Magazin weboldalának gyűjtése szerint egy 1980-as években vásárolt hűtő közel 75 százalékkal (!) több energiát használt, mint egy mostanában gyártott készülék. Ez számszerűsítve azt jelenti, hogy amíg egy régi típusú, Lehel évente 1400 kWh-nyi áramot „zabált”, addig egy mai, modern hűtő a negyedét, azaz átlagosan 350 kWh áramot használ fel egy esztendő leforgása alatt. (A www.444.huszámításai szerint ez évi 45 000 forintos különbséget jelent.) Ha Önnek a 80-as, 90-es években tervezett és gyártott hűtőgépe van, amelynek lecserélését még évekig halogatná, két-három év alatt egy új és modern hűtőszekrény árát fogja kidobni az ablakon!

Higiénikusabb

A modernebb hűtők mellett szól, hogy tisztításuk, karbantartásuk is jóval egyszerűbb.  Az automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszerrel, közismertebb nevén, no-Frost technológiával felszerelt hűtők egyik legfontosabb jellemzője, hogy – mint az elnevezésből is logikusan következik – azok nem jegesednek el, mint a hagyományos társaik, így sokkal ritkábban kell leolvasztani. Egy ilyen hűtő jóval higiénikusabb, mint a régebbi típusú készülékek: a technológiának köszönhetően a pára nem rakódik és fagy rá a készülék oldalára, ritkábban penészedik be, kevésbé jelentkeznek kellemetlen szagok. De ahogy azt egy korábbi bejegyzésünkben részleteztük, évente mindenképpen javasolt a leengedés és alapos tisztítás.

Halkabb

shutterstock_136942592Nem utolsó szempont, hogy a modernebb készülékek zajkibocsátása jóval alacsonyabb, mint a konyhában duruzsoló társaiké, ami nappalival egybeépített konyhák esetében különösen fontos szempont lehet. A régebbi készülékek sokszor elviselhetetlenül hangosan üzemelnek, ellentétben a napjainkban gyártott hűtőszekrényekkel, amelyeknek tervezésekor már erre az egyáltalán nem elhanyagolható szempontra is odafigyelnek.

Ha még nem cserélte le hűtőjét, de már régóta fontolgatja, hogy újat vesz, forduljon hozzánk bizalommal! Tapasztalt kollégáink tudják, milyen típusú készüléket érdemes vásárolnia.

 

 

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post