3 ok az új hűtőgép vásárlása mellett

/ július 4, 2014/ Egyéb

Nem véletlen, hogy nyaranta sokan fontolgatják egy új hűtőgép megvásárlását. A megnövekedett külső hőmérséklet következtében ilyenkor jóval nagyobb terhelésnek vannak kitéve a készülékek, azok gyakran ki- és bekapcsolnak, sokszor zajosan és bizonytalanul üzemelnek. De a régi hűtőt nemcsak emiatt érdemes lecserélni. Lássuk a legnyomosabb érveket!

Néhány évente akár egy energiatakarékosabb, új hűtőgép típust is vehetnénk a régi hűtőnkre fordított javítási és fenntartási költségek árából.

Az új hűtőgép megvásárlása mellett szóló érvek

A hűtővásárlás – jó esetben – legalább 10, de inkább 20 évre szóló döntés, ebből következik, hogy tipikusan hosszú távú befektetés. Éppen ezért érdemes nemcsak az adott pillanatban kifizetendő összeggel kalkulálnunk, vásárláskor azt is vegyük figyelembe, hogy a készülék mennyi energiát használ a napi 24 órás üzemidőben, és ez mekkora költséggel jár!

Az új hűtőgép hosszútávon olcsóbb

Ha ezt a kérdést a régi, versus új típusú hűtők viszonylatában vizsgáljuk:

  • A 15-20 évvel ezelőtt vásárolt készülékünket mindenképpen kifizetődő befektetés egy új, energiatakarékos eszközre cserélni.
  • A Forbes Magazin weboldalának gyűjtése szerint egy 1980-as években vásárolt hűtő közel 75 százalékkal (!) több energiát használ, mint egy mostanában gyártott készülék.
  • Számszerűsítve: egy régi típusú, Lehel évente 1400 kWh-nyi áramot „zabál”, egy mai, modern hűtő a negyedét. Azaz átlagosan 350 kWh áramot használ fel egy esztendő leforgása alatt. (A www.444.huszámításai szerint ez évi 45 000 forintos különbséget jelent.)
  • Ha Ön a 80-as, 90-es években tervezett és gyártott hűtőgépe lecserélését még évekig halogatná, két-három év alatt egy új, modern hűtőszekrény árát dobja ki az ablakon!

Higiénikusabb

A modernebb hűtők mellett szól, hogy tisztításuk, karbantartásuk is jóval egyszerűbb.  Az automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszerrel felszerelt hűtők egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem jegesednek el, mint a hagyományos társaik. Ebből következik, hogy sokkal ritkábban kell leolvasztani egy No-Frost hűtőt.

Egy ilyen hűtő jóval higiénikusabb, mint a régebbi típusú készülékek:

  • a technológiának köszönhetően a pára nem rakódik és fagy rá a készülék oldalára,
  • ritkábban penészedik be,
  • kevésbé jelentkeznek kellemetlen szagok.

De ahogy azt egy korábbi bejegyzésünkben részleteztük, évente mindenképpen javasolt a leengedés és alapos tisztítás.

Az új hűtő halkabb, mint az elődje

Az új hűtőgép modellek között nagyon népszerű a  No-Frost hűtő, mely azonban a nevével és a közkeletű hiedelemmel ellentétben igenis igényel karbantartást és leolvasztást.

Nem utolsó szempont, hogy a modernebb készülékek zajkibocsátása jóval alacsonyabb, mint a konyhában duruzsoló társaiké. Ez főként a nappalival egybeépített konyhák esetében különösen fontos szempont lehet. A régebbi készülékek sokszor elviselhetetlenül hangosan üzemelnek, ellentétben a napjainkban gyártott hűtőszekrényekkel. Az új hűtőgép modellek tervezésekor már erre az egyáltalán nem elhanyagolható szempontra is odafigyelnek.

Ha az új hűtőgép vásárlása mellett döntöttünk, és már ki is szemeltük az igényeinknek legmegfelelőbb modellt, a készülékadatokkal keressük fel a Business Box kalkulátorát. Itt a kiterjesztett garancia és baleseti garancia szolgáltatás igénybevételéhez részletes útmutató alapján elkészíthetjük a kalkulációt.

Ha nincs tisztában a készülékbiztosítással kapcsolatos fogalmakkal, kérjük, keresse fel a Fogalomtárat, ahol részletesen bemutatjuk a vásárlói gondoskodás keretében megköthető készülékbiztosítási lehetőségeket és a hozzájuk kapcsolódó fogalmakat.

Ha még nem cserélte le hűtőjét, de már régóta fontolgatja, hogy újat vesz, forduljon hozzánk bizalommal! Tapasztalt kollégáink tudják, milyen típusú készüléket érdemes vásárolnia.