7 tipp a szakértőtől, hogy valóban tovább éljen a mosógép (1. rész)

/ július 21, 2014/ Használati utasítás, Karbantartás, mosógép

Csodálatos tabletta, különleges összetevők, illatos ruhák, fantasztikus eredmény”. Ígértekkel és jól csengő üzenetekkel tele van a padlás, ha a reklámokban mosásról, mosószerekről, vagy a mosógép állapotáról van szó. Ha nem szeretne bedőlni a gyakran túlzó és félrevezető hirdetéseknek, érdemes tovább olvasnia! Összegyűjtöttük, hogy mitől fog valóban tovább élni a mosógépe.

A mosógép szerelők és a szervizek munkatársai tisztában vannak azzal, hogy a mosógép legnagyobb ellensége maga a felhasználó, aki jóhiszeműen hallgat a reklámokra.

A mosógép legnagyobb ellensége: a felhasználó

Több mint hét éve foglalkozunk műszaki cikkek és háztartási gépek javításával, szervizelésével. Ez alatt az idő alatt rengeteg – szám szerint 7000 – meghibásodott mosógéppel volt dolgunk, éppen ezért biztonsággal kijelenthetjük: elég nagy rálátásunk van arra, hogy mitől, mikor és miért romlanak el a mosógépek.

Az egyik legjellemzőbb ok, hogy az emberek nem fordítanak elég figyelmet a készülékük karbantartására, annak helyes használatára. Sokat ártanak a gyakran félrevezető, adalékanyagokat, tablettákat hirdető reklámok is, amelyek a legkevésbé sem érdekeltek abban, hogy elkerüljük a meghibásodást. Ehelyett a készítők célja az, hogy minél több drága, „fantasztikus eredményt” ígérő vegyszert sózzanak ránk, egy jól kitalált terméket eladjanak nekünk. Sajnos sokan be is dőlnek, pedig elég lenne betartani az alábbi – ráadásul ingyenesen hozzáférhető – szabályokat és akár évekkel megnövelhetjük mosógépünk élettartamát.

A mosógép maximális élettartamát biztosító tippek

Használjon kevesebb mosószert!

Számtalanszor leírtuk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: kevesebb mosószer is elég! Egész egyszerűen pénzkidobás 50-60 milliliternél több folyékony mosószert adagolni egy teljes adag ruhához, ráadásul a mosógépünknek sem teszünk jót azzal, ha ész nélkül borítjuk a ruhák mellé a tisztítószert. A helyes használatról és arról, hogy a modern készülékekbe miért nem javasolt túl sok mosószert adagolni, egy korábbi bejegyzésünkben részletesebben olvashat.

Csak folyékony mosószert használjunk!

Sokan folyékony mosószer helyett, azért választják a mosóport, mert az egész egyszerűen olcsóbb. Sajnos ez csak a vásárlás pillanatában igaz, hosszú távon ugyanis – főleg, ha az előző szabályt sem tartjuk be és rendszeresen túladagoljuk a mosószert – komoly költséget jelentő károkat okozhatunk a készülékünkben. A por állagú mosószer sokszor nem oldódik fel rendesen, lerakódik a mosógép fontos alkatrészein és ez komoly meghibásodáshoz vezethet.

Havonta egy tisztítómosás szükséges

A mosógép élettartamát radikálisan megnövelhetjük, ha betartunk néhány egyszerű szabályt, például a mosószerek adagolásával kapcsolatban.

Ügyfeleink visszajelzése alapján azt tapasztaljuk, hogy sok háztartásban nagyon ritkán mosnak 40 foknál magasabb hőmérsékleten. Ez a kényes ruhadarabok szempontjait figyelembe véve helyes döntés, de a mosógépünk számára már kevésbé jó hír. Az alacsony hőmérsékletű víz ugyanis nem oldja fel a mosás közben visszamaradt és lerakódott szennyeződést, emellett abban sem lehetünk biztosak, hogy a lerakódásokban megtelepedő baktériumokkal is leszámolunk egy 30 vagy 40 fokos program lefuttatásakor. Ezért érdemes havonta legalább egyszer elindítani egy tisztítómosást.

Figyelem!

A mosógép esetleges szervizköltségeinek minimalizálása érdekében tájékozódjon a készülékbiztosítás lehetőségeiről a Business Box Fogalomtár segítségével.

Érdekli, hogy milyen további szabályokat érdemes betartania annak érdekében, hogy a mosógép valóban tovább éljen? Következő bejegyzésünkben további 4, „mosógépbarát” tippet osztunk meg olvasóinkkal! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön legfrissebb, hasznos tippeket, tanácsokat tartalmazó bejegyzéseinkről.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

06 (30) 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk