7 tipp a szakértőtől, hogy valóban tovább éljen a mosógép (2. rész)

/ július 29, 2014/ Karbantartás, mosógép, Sztori

Olvasási idő: 2 perc

shutterstock_37216123Sajnos sokan bedőlnek annak a téves üzenetnek, hogy a mosógép csak a drága adalékanyagoktól működhet sokáig és megbízhatóan, a ruhák csak a különleges aromával feljavított öblítő és mosószer hozzáadásával lesznek illatosak és tiszták. Pedig a „fantasztikus eredményt” ígérő vegyszerek helyett elég, ha betartunk néhány egyszerű szabályt.

Ezekből a szabályokból hármat már megosztottunk olvasóinkkal előző bejegyzésünkben. Ebből kiderült, hogy kevesebb és folyékony állagú mosószert érdemes adagolni egy-egy mosáshoz. Ha készülékünket hosszú ideig és meghibásodás nélkül szeretnénk használni, további fontos szabály, hogy havonta egy tisztítómosást lefutassunk. Következzen további négy tipp, hogy valóban tovább éljen a mosógép!

  1. Felejtse el az öblítőt!

Manapság egy öblítő nem elég, ha illatos, már-már alapvető elvárás, hogy legyen romantikus, érzéki, de legalábbis csábító. Ezzel szemben hét év tapasztalattal és 7000 megjavított készülékkel a hátunk mögött, határozottan állítjuk, hogy az a legjobb, ha nincs. Ezen az állításon talán még a sokat látott, rutinos háziasszonyok is megütköznek, pedig – ahogy azt korábbi bejegyzéseinkben már részleteztük – ha valaki rendszeresen karbantartja készülékét és megfelelő mennyiségű mosószert adagol a ruhákhoz, akkor a ruhák öblítő nélkül is illatosak lesznek. A túl sok öblítő csak a mosások után visszamaradt lerakódást tetézi, aminek az eredménye éppen ellentétes az öblítő-használat céljával: a ruhák egy idő után bebüdösödnek, mosást követően is kellemetlen illatot árasztanak.

  1. Tartsuk szárazon a mosógép külsejét!

A mosógép csak belülről bírja a vizet, a külsejét szárazon kell tartani, különben az menthetetlenül berozsdásodik. Sokan nem foglalkoznak vele, ha a készülékre fröcsköl a víz a zuhanyzóból, ami elég nagy hiba. Nem szabad félvállról venni ezt a problémát és érdemes mérlegelni, hogy egy zuhanyfüggöny sokkal olcsóbb, mint egy új mosógép. Sajnos számos példát láttunk már arra, hogy valaki ezt nem mérte fel jól…

  1. Havonta egyszer tisztítsa meg a szűrőt!

A mosógép szűrőjének funkciója, hogy a mosás során előkerülő kisebb tárgyakat „elkapja”, megakadályozva, hogy azok a szivattyúig eljutva komolyabb kárt tegyenek a készülékben. Ebből következik, hogy a szűrő tulajdonképpen egy idegentest-csapda, amelyből bizonyos időközönként el kell távolítani az ott felhalmozódó, szilárd halmazállapotú szennyeződést. Ez azért fontos, mert egy idő után a sok kis tárgy akadályozhatja a szivattyú rendeltetésszerű működését. Az eltömődött szűrő ugyanis már nem tudja megtartani a szöszöket, idegen tárgyakat melyek a szivattyúba jutva tönkretehetik azt, ezért azt rendszeresen ki kell tisztítani. Egy korábbi bejegyzésünkből az is kiderül, hogyan.

  1. Rendszeres karbantartás

shutterstock_129119501Ha erre a néhány egyszerű szabályra következetesen odafigyelünk, máris sokat tettünk annak érdekében, hogy mosógépünk hosszú ideig, meghibásodás nélkül, megbízhatóan üzemeljen. A hangsúly minden, a karbantartással kapcsolatos teendők esetében a rendszerességen van. Érdemes tehát ügyelni arra, hogy a szűrőtisztítás és a tisztítómosás havonta legalább egyszer beleférjen a napi rutinba.

Következő bejegyzésünkben egy igazi kánikulához illő témával foglalkozunk. Azt kérdeztük szervizpartnereinktől, mit tehetünk annak érdekében, hogy a hűtő ne a legnagyobb melegben mondja be az unalmast. Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy rendszeresen értesüljön legfrissebb, hasznos tippeket, tanácsokat tartalmazó bejegyzéseinkről.

További információ:

[email protected]

06 (30) 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post