3 férfi és szerelő segítsége nélkül is elhárítható mosogatógép hiba

/ március 11, 2015/ Egyéb

Olvasási idő: 3 perc

Egyre több háztartásba kerül, egyre szélesebb körben elterjedt, de a használattal és az abból következő meghibásodások okaival még sokan nincsenek tisztában. Mi az?

mosogatógép hiba

Persze, hogy a mosogatógép! Ez a felhasználókat leginkább megosztó háztartási gép egyesek szerint csak felesleges úri huncutság: pazarló, bonyolult és még mosogatni se mosogat el rendesen. Ezzel szemben sok – főként hölgy felhasználó – azt állítja, hogy a mosogatógép tulajdonképpen az évszázad találmánya: nélkülözhetetlen, idő- és energiatakarékos megoldás.

Hol az igazság?

Mi azon az állásponton vagyunk, hogy egy minőségét tekintve legalább középkategóriás mosogatógép valóban megkönnyítheti a hétköznapokat. De! Ahhoz, hogy ez az állítás valóban megállja a helyét, fontos, hogy a készüléket rendeltetésszerűen használjuk, és ne kövessük el azokat a tipikus hibákat, amelyeket a mosogatógép-tulajdonosok jelentős része bizony rendszeresen elvét. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor sincs nagy baj, a jó hír az, hogy az alábbi problémákat szerelő vagy férfi segítsége nélkül könnyedén el lehet hárítani.

  1. Nincs só a tartályban

Korábbi, a mosogatógép működését és helyes használatát részletező bejegyzésünkben bővebben is kifejtettük, miért fontos, hogy a tabletta mellett, gondoskodjunk a sótartály feltöltéséről. Ezt a tanácsot sokan elfelejtik, vagy a könnyebb utat választva, egyszerűen tudomást sem vesznek a használati utasítás vonatkozó instrukciójáról. Ha ezt a lépést – vagyis a mosogatógépbe való só vásárlását és a tartály feltöltését – megspórolja, akkor ne csodálkozzon, ha a poharak cseppesek, az edények pedig koszosak maradnak.

  1. Rossz helyre kerül a tabletta

Sajnos tipikus – ráadásul nem a helytelen használatból, hanem inkább a készülék működéséből eredő – mosogatógép hiba, hogy a tablettát rossz helyre tesszük. Ennek oka, hogy a kis rekesz (ahova a mosogatótablettát alapesetben el kell helyezni) nem záródik rendesen, annak fedele egy idő után nem pattan vissza a helyére. Sajnos ezzel a hibával nem nagyon lehet mit kezdeni: ha a műanyag elfárad, azt nehéz újból olyan állapotba hozni, hogy záródáskor visszapattanjon a helyére. Ilyenkor jobb híján máshova tesszük a tablettát. Nagyon nem mindegy azonban, hogy hova! Ha a tabletta olyan helyre kerül, ahol nem éri megfelelő mennyiségű víz, az abban található komponensek és adalékanyagok nem tudnak kioldódni. Az edények így koszosak maradhatnak. Ilyen esetekben érdemes a tablettát közvetlenül a szűrő szájához tenni, itt biztosan elegendő mennyiségű víz éri majd és minden összetevő „találkozhat” az edényekkel.mosogatógép hiba

  1. Nincs az összes szűrő kitisztítva

Korábban már írtunk arról, hogy miért fontos rendszeresen karbantartani a mosogatógépet. Ennek a – készülék hibamentes működésének szempontjából különösen lényeges – folyamatnak egyik legfontosabb része a szűrő tisztítása. Sokan elkövetik azonban azt a tipikus hibát, hogy csak egy szűrőt tisztítanak ki, holott egy valamirevaló mosogatógép legalább kettő ilyen tartozékkal van felszerelve. Azt, hogy ezek a szűrők pontosan hol helyezkednek el a készülékben és azokat hogyan tudja tisztítani a használati utasítás karbantartás fejezetében olvashat bővebben. Ha nem találja a készülék papírjait, akkor sincs ok a pánikra. Hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol tapasztalt kollégáink örömmel segítenek, szükség esetén akár a teljes dokumentumot eljuttatják Önnek.

A tipikus hibák elkerülése és a rendszeres karbantartás mellett is adódhatnak olyan problémák, amikor egy szakemberre, vagy egy megbízható szakértő tanácsára van szükség. Ilyen esetekben forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, ahol kérdéseit munkaidőben a +36 30 333 2269 telefonszámon, valamint chaten is felteheti.

Látogasson el Facebook oldalunkra is, ahol napról-napra osztunk meg követőinkkel a műszaki cikkek és háztartási gépek karbantartásával, javításával, beüzemelésével kapcsolatos, hasznos információkat és hétköznapi történeteket.

További információ:

[email protected]

+36 30 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post