Nem működik rendesen a mosogatógép? – 3 tipikus mosogatógép hiba

/ március 11, 2015/ Karbantartás, Tanácsadás

Egyre több háztartásba kerül, egyre szélesebb körben elterjedt, de a használattal és az abból következő meghibásodások okaival még sokan nincsenek tisztában. Mi az? Persze, hogy a mosogatógép!

A mosogatógép meghibásodását leginkább rendszeres karbantartással, és rendeltetésszerű használattal előzhetjük meg.

Mosogatógép vs. kézi mosogatás

Ez a felhasználókat leginkább megosztó háztartási gép egyesek szerint csak felesleges úri huncutság: pazarló, bonyolult és még mosogatni se mosogat el rendesen. Ezzel szemben sokan állítják, hogy a mosogatógép tulajdonképpen az évszázad találmánya: nélkülözhetetlen, idő- és energiatakarékos megoldás.

Hol az igazság?

Mi azon az állásponton vagyunk, hogy egy minőségét tekintve legalább középkategóriás mosogatógép valóban megkönnyítheti a hétköznapokat. De! Ahhoz, hogy ez az állítás valóban megállja a helyét, fontos, hogy a készüléket rendeltetésszerűen használjuk. Ne kövessük el azokat a tipikus hibákat, amelyeket a mosogatógép-tulajdonosok jelentős része bizony rendszeresen elvét. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor sincs nagy baj, a jó hír az, hogy az alábbi problémákat szerelő segítsége nélkül könnyedén el lehet hárítani.

A mosogatógép tipikus hibáinak megelőzése

Nincs só a tartályban

Korábbi, a mosogatógép működését és helyes használatát részletező bejegyzésünkben bővebben is kifejtettük, miért fontos, hogy a tabletta mellett, gondoskodjunk a sótartály feltöltéséről. Ezt a tanácsot sokan elfelejtik, vagy a könnyebb utat választva, egyszerűen tudomást sem vesznek a használati utasítás vonatkozó instrukciójáról. Ha ezt a lépést megspórolja, akkor ne csodálkozzon, ha a poharak cseppesek, az edények pedig koszosak maradnak.

Rossz helyre kerül a tabletta

Sajnos tipikus – ráadásul nem a helytelen használatból, hanem inkább a készülék működéséből eredő – mosogatógép hiba, hogy a tablettát rossz helyre tesszük. Ennek oka, hogy a kis rekesz (ahova a mosogatótablettát alapesetben el kell helyezni) nem záródik rendesen, annak fedele egy idő után nem pattan vissza a helyére. Sajnos ezzel a hibával nem nagyon lehet mit kezdeni. Ha a műanyag elfárad, azt nehéz újból olyan állapotba hozni, hogy záródáskor visszapattanjon a helyére. Ilyenkor jobb híján máshova tesszük a tablettát.

Nagyon nem mindegy azonban, hogy hova.

  • Ha a tabletta olyan helyre kerül, ahol nem éri megfelelő mennyiségű víz, az abban található komponensek és adalékanyagok nem tudnak kioldódni.
  • Az edények így koszosak maradhatnak.

Ilyen esetekben érdemes a tablettát közvetlenül a szűrő szájához tenni, itt biztosan elegendő mennyiségű víz éri majd és minden összetevő „találkozhat” az edényekkel.A mosogatógép nem egy, hanem több szűrőt is tartalmaz, mindegyiket meg kell tisztítani. Hogy pontosan hol találhatók, hogyan kell ki- majd visszaszerelni azokat, arról a használati utasításban kaphatunk információt.

Nincs az összes szűrő kitisztítva

Korábban már írtunk arról, hogy miért fontos rendszeresen karbantartani a mosogatógépet. Ennek a – készülék hibamentes működésének szempontjából különösen lényeges – folyamatnak egyik legfontosabb része a szűrő tisztítása.

  • Sokan elkövetik azonban azt a tipikus hibát, hogy csak egy szűrőt tisztítanak ki, holott egy valamirevaló mosogatógép legalább kettő ilyen tartozékkal van felszerelve.
  • Azt, hogy ezek a szűrők pontosan hol helyezkednek el a készülékben és azokat hogyan tudja tisztítani a használati utasítás karbantartás fejezetében olvashat bővebben.
  • Ha nem találja a készülék papírjait, akkor sincs ok a pánikra.
  • Hívja ügyfélszolgálatunkat, ahol tapasztalt kollégáink örömmel segítenek, szükség esetén akár a teljes dokumentumot eljuttatják Önnek.

A tipikus hibák elkerülése és a rendszeres karbantartás mellett is adódhatnak olyan problémák, amikor egy szakemberre, vagy egy megbízható szakértő tanácsára van szükség. Ilyen esetekben forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz, ahol kérdéseit munkaidőben a +36 30 333 2269 telefonszámon, valamint chaten is felteheti.

Látogasson el Facebook oldalunkra is, ahol napról-napra osztunk meg követőinkkel a műszaki cikkek és háztartási gépek karbantartásával, javításával, beüzemelésével kapcsolatos, hasznos információkat és hétköznapi történeteket.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk