A családi béke megőrzése mosogatógéppel

/ május 29, 2015/ Egyéb

Amikor megjelentek az első mosogatógépek a magyar piacon, velük együtt egy sztereotípia is felütötte a fejét, miszerint az vesz mosogatógépet, aki urizál és aki lusta mosogatni. Szerencsére ez már a múlté, de nem árt még ma is hangsúlyozni, hogy ennek pontosan az ellenkezője igaz. Egy mosogatógéppel rengeteget spórolunk mind pénzben, mind pedig időben, sőt olykor még a családi béke is megőrizhető vele.


A mosogatás visszatérő kérdés szinte minden család életében, súlyos viták robbanhatnak ki körülötte a mosogatógép azonban a családi béke megőrzésében is szerepet játszhat.

Mosogatógép, az idő és a villanyszámla őre

Egy átlagos család mosogatási szokásait alapul véve egy év alatt nem kevesebb, mint 10 napot spórolunk meg, ha nem kézzel, hanem géppel intézzük a koszos edények tisztává varázsolását. Ez már önmagában is hatalmas előny, hiszen az alatt az idő alatt, amit mosogatással töltünk, éppen egy külföldi nyaraláson is részt vehetünk, de ami a legjobb, hogy spórolni sem kell rá, a mosogatógép megteszi helyettünk.

A mosogatógép elektromos áramot illetőleg vizet használ a mosogatáshoz, egy mai A++, esetenként A+++ energiahatékonyságú készülék áramfelhasználása minimális, szinte láthatatlan marad a rezsiben. Ezzel szemben, míg 12 teríték kézi mosogatáshoz – szokásoktól függően – 25-40 liter víz felhasználására van szükség, addig ezt egy mosogatógép 6-9 liter vízzel könnyedén oldja meg. Anyagiakban kifejezve, éves szinten ez a különbség ugyancsak jelentősnek mondható A környezetünk tehermentesítéséről nem is beszélve.

Hogyan válik a családi béke megőrzőjévé a mosogatógép?

Nem elhanyagolható szempont a családi béke megőrzése, melyben ugyancsak szerepe lehet egy mosogatógépnek. A férfiak többsége nem szeret mosogatni, persze a nők sem, de az erősebbik nem még úgy se. Mindennapi civakodások forrása, nagyobb veszekedések katalizátora a koszos tányérok kérdése. Talán még rosszabb, ha a férfiak nekiállnak a dolognak, mert abból jó még nem sült el, általában ennek a vége a jól ismert „Hogy néz ez ki, akkor inkább ne csináld!” mindenki számára „kellemesen” csengő zárómondat. Veszélybe kerül a családi béke, pedig a megoldás egyszerű és kézenfekvő.

Arra azonban még a legügyetlenebb férfi is képes, hogy megnyomjon egy gombot. Érdemes tudni, hogy egy mosogatógép nem 35 fokon végzi a munkát – amit kezünk elviselni képes – hanem 60 Celsiuson indít, ami persze lehet magasabb is. Ezen a ponton nem csak ragyogóan tiszták, de maximálisan higiénikusak is lesznek a koszos edények mivel nem csak az ételmaradék, de vele a baktériumok is eltűnnek. A mosogatással kapcsolatos veszekedések helyett pedig több időnk marad egymásra és házasságunk ápolására, ráadásul a nyaralással kapcsolatos gondok sem nyomják többet a vállunkat.

Tehát a sztereotípiák végső lerombolásaként egy mosogatógéppel pénzt, időt spórolunk és egy kis szerencsével a családi béke is megőrizhető. Ennek megerősítésében a kiterjesztett garancia és baleseti garancia szerződés megkötése is jó szolgálatot tesz, főleg, ami a szervizköltségeket illeti, hiszen a javítási asszisztencia ingyenes.