Zöld higiénia: vegyszermentes mosás és magas hőmérséklet

/ június 26, 2015/ Mosás, Tanácsadás

Sokan azt gondolják, minél több mosó vagy mosogató szert használnak a ruháik vagy edényeik tisztítására, annál tisztábbak lesznek azok. Ez persze nem igaz, nem győztük eddig is hangsúlyozni. Mit tehetünk mégis, hogy igazán tiszták legyenek a ruháink és edényeink? A válasz a zöld higiénia, azaz a vegyszermentes mosás és a magas hőmérséklet.

A magas hőmérséklet és a vegyszermentes mosás nemcsak higiénikus, de környezetbarát megoldást is jelent.

Egy új funkció: a vegyszermentes mosás

Az Electrolux jó három évvel ezelőtt mutatta be azt a mosógép koncepcióját, amely képes mosószer nélkül, azaz vegyszermentesen mosni. A termékcsalád legfőbb trendje az innovációt illetően, hogy minél zöldebbé tegye a mosást. Az egyedi koncepciók mellett, mára sok nagy gyártó – köztük a Whirlpool, Samsung, LG, AEG-Electrolux – szortimentjében szerepelnek már olyan modellek, amelyek gőzzel is képesek tisztítani. Egyelőre még csak a ruhafrissítés opció alá van rendelve ez a funkció, de a jövőben ez biztos, hogy változni fog és egyre nagyobb teret nyer magának a mosásban a gőz.

Egy oldschool megoldás: a magas hőmérséklet

A kisebb szennyeződések tehát már most eltüntethetők vegyszerek nélkül, ami semmi másnak, mint a forró víz vagy gőz erejének köszönhető. Ezekből mi magunk is levonhatunk egy tanulságot, ha a ruha anyaga nem bánja, akkor mossunk magas hőmérsékleten és minimalizáljuk a mosószer adagolást. Meg fogjuk látni, hogy a ruha ugyanolyan tiszta lesz, mintha telepakolnánk folyékony vagy száraz mosószerrel a készüléket. Természetesen kivételt képeznek ez alól az olyan foltok, mint az olaj vagy a tinta, ami vegyszeres tisztítás nélkül valóban nem távolítható el.
A magas hőmérséklet minden kórokozót elpusztít, így a baktériumok szaporodásának leginkább kitett textíliák és ruhaneműk általában főzőmosással tisztítható alapanyagokból - pamut és vászon - készülnek.

Ez nem csak a ruhák tisztítására igaz, a mosogatógépeknél ugyanúgy megtalálható a magas hőmérsékleten való mosogatás lehetősége. Esetükben a gyártók kampányolnak is a funkció jótékony hasznával, miszerint nemcsak tiszta lesz az étkészlet, de higiénikus is. A mosógépeknél ez nincs kiemelve, de a ruhák esetében is ugyanúgy igaz, hogy nem csak tiszta, de teljesen baktérium mentes lesz a végeredmény.

Miért fontos a magas hőmérséklet?

A magas hőmérséklet mindent mikroorganizmust elpusztít, mindezt teszi természetbarát módon. Ha valaki allergiás a vegyszerekre, vagy egyszerűen csak spórolni akar a drága mosószereken, nyugodtan próbálja ki a készülékében rejlő lehetőségeket legyen az mosó- vagy mosogatógép. Nem utolsó sorban pedig az is kellemes érzés, hogyha iszunk egy pohárból vagy felhúzunk egy pólót, akkor tudjuk, hogy az valóban makulátlanul tiszta.

Ügyfélszolgálatunk segít szívesen, ha igazán higiénikusan szeretne mosni, mosogatni, kérje tanácsukat telefonon vagy chaten.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk