Éljen a lehetőséggel, avagy mosógépcsere okosan

/ július 8, 2015/ mosógép

2014 év végén kezdődött a mosógépcsere program, ami a számos kritika ellenére több mint sikeresnek mondható, hiszen rengeteg háztartásban sikerült lecserélni a régi energiazabáló gépeket, új energiatakarékos készülékekre. Arról nem is beszélve, hogy olyan családok vásárolhattak új hűtőszekrényeket, akik egyébként nem tehették volna meg. A kedvezményesen megvásárolt energiatakarékos készülékek néhány év alatt megtérülnek a kevesebb villany- és vízszámla miatt.

A mosógépcsere kitűnő lehetőség egy jobb, alkalmasabb modellre való átállásra, azonban a választás nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt a reklámok és akciók sugallják.

Milyen készüléket vegyek a mosógépcsere alkalmával?

Minél energiatakarékosabb egy készülék, annál nagyobb rá a támogatás, ha pénztárcánk megengedi így érdemes az A++ vagy A+++ mosógépek közül választani. Ezek a készülékek ugyan drágábbak is, de egy modell árát nem csak az energiahatékonyság határozza meg, hanem tudása is. Érdemes ezért elgondolkodni rajta, hogy mi az, amire szükségünk van, és mi az, ami ugyan jól mutat a termékadatlapon, de igazából sosem használnánk.

Miért lehet fontos a mosógépcsere?

A nagy családosoknál fontos a mosási kapacitás, azaz a töltet súlya, így ezt mindenképpen vegyük figyelembe vásárlás előtt. A nagyobb az drágább, de példának okáért egy 9 kilogrammos töltősúlyra legfeljebb akkor van szükség, ha minimum 3 gyerek van a családban.

A centrifuga fordulatszám tekintetében is emelkednek az árak, ez a csapágyak minősége miatt is van. Épp ezért nem javasoljuk 1200 fordulat alatt a vásárlást. Viszont elmondhatjuk, hogy teljesen felesleges 1800 fordulatra képes gépet vásárolni, már az 1400 fordulatos mosógép is maximálisan tökéletes lehet, szinte szárazon vehetjük ki így is a ruhákat a dobból.

Mivel nagyon hosszan tudunk mesélni a témáról, de mindenkinek mások igényei, ezért nincs értelme tovább folytatni a felsorolást. Egyszerűbb, ha személyesen segítünk. Kérje tanácsunkat chaten.

Ha kérdése lenne a mosógép cserével kapcsolatban, vagy nem biztos benne, hogy mire is van szüksége, akkor nyugodtan hívja a Business Box ügyfélszolgálatát és kérjen tanácsot.

Másik lehetőség, hogy Facebookon a Milyen mosógépet vegyek? csoportban kér segítséget.

Business Box

Vásárlói Gondoskodás

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 22 69

Friss info: A mosógép és hűtő csereprogram állandósul és vissza-visszatér minden évben. Sőt, idén, 2017-ben bővíteni szeretnék további készülékekkel.

Érdemes követni a facebook oldalunkat, mi is írunk minden változásról és tudnivalóról erről a kedvezményes lehetőségről.