Mosógép gyilkos szakmák

/ július 15, 2015/ Javítási asszisztencia, Karbantartás, Sztori

Gondolta volna, hogy vannak bizonyos foglalkozások, melyek idő előtt tönkrevághatják a mosógépet? Vannak, mégpedig nem is kevés. Ha a mosógép állandó, visszatérő problémákkal küszködik, az több mint gyanús. A rendszeres meghibásodás hátterében talán éppen a foglalkozásunk áll.Vannak olyan szakmák, melyeknek képviselői, tudtukon kívül a mosógép rendszeres meghibásodását okozhatják, a ruházatukon megtapadt szennyeződés ugyanis károsítja a mosógép egyes elemeit.

Melyek azok a jellemző szakmák, amik a mosógép rendszeres meghibásodása mögött állnak?

A masszőr

A Business Box ügyfelével történt meg az eset, hogy folyamatosan tönkrement a mosógépe üstszájgumija. Ez a gumihenger az ajtó mögött található és a tömítésért felel, vagyis a probléma meglehetősen kellemetlen, mert ha nem jó, eláraszthajuk még a szomszédokat is. Mivel a készülék garanciális volt, így a gyártó rendszeresen ki is cserélte a rossz gumit. Mindhiába, az új üstszájgumik is folyamatosan elromlottak.

Talán még most is cserélgetnének, ha az ügyfél nem keresi meg a Business Box ügyfélszolgálatát. Szerencsére így történt és kiderült, hogy a problémáért tulajdonképpen az ügyfél foglalkozása felel. Masszőr lévén ugyanis a mosógép dobba folyamatosan olajos törölközők és lepedők kerültek. A gyártó lelkiismeretesen folyamatosan cserélte az üstszájgumit, de sajnos nem jöttek rá, hogy az olaj – mivel savas – tönkreteszi a mosógép gumi alkatrészeit.

Az építőipari munkák

Nem csak a masszőrök mosógépe van azonban extrém terhelésnek kitéve, a sima fizikai, ha úgy tetszik piszkos munkát végző embereké is. Az építkezésen dolgozók poros, cementes munkásruhái is leterhelik a gépet, mivel az apróbb alkatrészek eldugulhatnak, a nehéz csatok pedig az erős centrifugálásnál rongálhatják a dobot.

Az autószerelés is mosógép gyilkos szakma

Még rosszabb az autószerelők helyzete. Nem véletlen, hogy a jobb munkahelyeken biztosítják a munkások ruháinak a szakszerű, ipari gépekkel történő tisztítását. Ha ez nem történik meg, akkor van baj, mert bizony az otthoni mosógépek nem kedvelik, ha folyamatosan olaj kerül beléjük a ruhákból.

A szobafestő-mázolók mosógépe is kihívásokkal küzd

Ugyanez igaz a festőkre is, ahol a festékes, hígítós textíliák roncsolják a mosógép belső alkatrészeit, ha folyamatosan ilyen anyagok kerülnek beléjük. Tehát, ha ilyen jellegű munkát végzünk, akkor érdemesebb külön erre a célra tartott gépben vagy a munkahelyen tisztítani a ruhákat, mert még mindig olcsóbb, mint a folyamatos szerelési költség vagy az új készülék ára.

Az egyik lépés, amit megtehetünk a mosógépért az, hogy kiterjesztett garancia szerződést kötünk, melynek javítási asszisztencia szolgáltatása legalább a szervizköltségek alól mentesít.

Másik megoldás lehet felsőkategóriás mosógép beszerzése, fontos, hogy elemeire lehessen szedni a gépet és így időnként karbantartási munkákat végezni. Ezt akár mi magunk is megtehetjük otthon, ha nem vagyunk szakemberek, hívjuk nyugodtan a Business Box ügyfélszolgálatát, segíteni fognak nekünk.