Fejlesztés STOP a mosó-szárítógép piacon

/ július 22, 2015/ mosógép, szárítógép

A nyár a mosásnak is nagy barátja, hiszen kivesszük a gépből a vizes ruhákat, kiteregetjük és pár óra múlva már szedhetjük is be őket szárazon. A gépi szárításra való igény télen merül fel a legtöbb emberben. Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a  mosó-szárítógép piac egyre látványosabban szűkül, mivel egy mai, jobb mosógép gyakorlatilag szekrény szárazra és gyűrődésmentesre tudja centrifugálni a ruhákat.A mosó-szárítógép valóban jól jön azoknak a családoknak, ahol a népesebb létszám miatt sok a mosnivaló és mindig szárad valahol a lakásban egy adag ruha.

A mosó-szárítógép a népesebb családok támogatója

A gépi szárítás ugyanakkor valóban releváns kérdés lehet, ha sok kisgyerek van a háztartásban, ami ráadásul nem túl nagy. Ebben az esetben ugyanis a ruhaszárítón folyamatosan száradó ruhák párásítják a levegőt, amely adott esetben a lakás penészedéséhez vezethet. A penész pedig káros a légutakra főleg, ha valamilyen betegségben, például allergiában szenvedünk.

Amennyiben a kérdéssel kapcsolatban a Business Box ügyfélszolgálatát hívja valaki, mindig a külön szárítógépeket ajánljuk, és semmiképpen a mosó-szárítógép kettősét. Ennek oka, hogy a piac gyakorlatilag évekkel ezelőtt megtorpant. Nem találták meg a fejlesztők azt a technikát, amivel a mosó-szárítógép hibridek igazán jók lehetnének.

Az energiahatékonysága ezeknek a készülékeknek általában rosszabb, mint a külön mosógép és külön szárítógép kombinációknak. A tervezés során annyi mindenre kellene figyelni a kettős szerep miatt. Szinte lehetetlen egyelőre jobb hatásfokú mosó-szárító gépet gyártani, mint külön-külön a kettőt.

Milyen problémák adódhatnak a mosó-szárítógép használatakor?

A kettős felhasználási cél miatt a meghibásodások is gyakoribbak ezeknél a gépeknél. Azok az alkatrészek mennek tönkre főleg, amik a hőmérsékletet és a vízszintet érzékelik, szabályozzák.

Ennek az oka egyértelmű, hiszen:

  • nagyon nehéz lehet olyan megoldásokat, anyagokat találni, amiknek egyszer vízben kell lenniük órákon át,
  • majd forró száraz levegőben, végig tartva a szigetelő képességüket, tartásukat.

Amennyiben mégis megtalálják ezeket az anyagokat, biztos nagyon drágák, tehát hosszú távon olcsóbb és ésszerűbb hagyományos mosógép és szárítógép párost venni.

Ez az egyik dolog, a másik, amit már a blőd kategóriájába is lehetne sorolni. Teljeséggel érthetetlen ugyanis, hogy a mosó-szárítógépek mosási kapacitása nagyobb, mint a szárítási. Azaz, ahhoz, hogy működjön a szárítás, ki kell vennünk néhány kilót a gépből. A kivett ruhát persze szintén ki kell teregetni, szóval némi túlzással teljesen felesleges mosó-szárítógépet vásárolni.

Végül, szintén a fejlesztések hiányának tudható be, hogy a szárítás minősége bőven hagy kívánni valót maga után. Egyrészt gyűrődnek a dobban a ruhák, másrész a forró levegő miatt a kényes holmik hosszú távon tönkre is mennek. Ha gépi szárításra van szükségünk, szárítógépet vegyünk, sokkal jobb minőségben szárítanak és jóval energiatakarékosabbak, ami egyet jelent azzal, hogy használatban olcsóbbak is. Ha kevés a hely a lakásban a mosógép tetejére is lehet tenni őket, így nem veszünk el plusz helyet az otthonunktól.

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!