Máris meghalt a Windows 10? Windows 10 boot hiba

/ augusztus 12, 2015/ Laptop, Sztori

A ma reggel (2015.08.12) automatikusan a gépeinkre települt Windows 10 frissítés kicsit megviccelte a legtöbb felhasználót. A hiba, amit tapasztalnak a folyamatos újraindulás. A megoldás egyelőre ismeretlen, a Microsoft dolgozik az elhárításán, azonban van átmeneti megoldás.


A Windows 10 és a frissítései automatikus településének az a hátránya, hogy hibás frissítés esetén automatikusan települnek a hibák is, melyek miatt számos probléma adódhat a számítógépünkkel.

A Windows 10 egyik előnye egyben a hátránya is

A Windows 10 egyik újítása az eddigi Windows rendszerekhez képest, hogy a megjelenő legújabb frissítéseket kikapcsolhatatlanul telepíti magától. Ez jó dolog, mert ezzel kiküszöbölik azt a felhasználói hibát, hogy a fontos, akár biztonsági réseket befoltozó frissítéseket sem telepítették a felhasználók a saját gépeikre.

Azonban van egy nagy hátránya is ennek a túlzott automatizmusnak: ha véletlenül rossz a frissítés, amit kiadnak, akkor nem lehet azt kikerülni. A jelenlegi hiba is olyan, hogy akik értenek a számítógéphez és próbálták a rendszerüket visszaállítani régebbi verzióra vagy kikapcsolni a frissítést, azok nem jártak sikerrel. Ördögi kör maga a hiba, de a legrosszabb, hogy a nem tudta a Microsoft gyorsan javítani.

Talán egy értelmes megoldás született, de az bonyolult és erősen haladó rendszerismeretet követel meg a beállítása. Aki nagyon ügyes kezdjen bele, de mi nem ajánljuk. A Microsoft is tud a hibáról és reméljük hamar javítják.

A Microsoft operációs rendszere most, a hiba idején két hetes – nevezhetjük gyerekbetegségnek a mostani hibát.

Frissítés!

A visszajelzések alapján javították a hibát, működik minden rendesen.