Kábel káosz található a tévé mögött?

/ augusztus 14, 2015/ TV, Vásárlási tanácsadás

Olvasási idő: 2 perc

Ismerős a kép: kábel hátán kábel az otthonunkban? A DVD lejátszó hátán is kábel hever, a sep top box-ról pedig már ne is beszéljünk? Szóval káosz van?  Hiába a sok okoskütyü, hiába a sok fejlődés a televíziók és minden más hiradástechnikai eszköz terén, azt sajnos továbbra sem sikerült megoldani, hogy ne legyen egy halom huzal a “szórakoztató részleg” alatt vagy mögött.tv kábel rengeteg

Miért is probléma kábelrengeteg?

Ha indokokat keresünk akkor a két legfontosabbat hozzuk fel: az egyik, hogy rendkívül csúnya, nem esztétikus látvány, ha egy egyébként rendezett szobában szanaszét hevernek, lógnak a madzagok.

Persze eljátszhatjuk azt, mint a szőnyegre borult bor esetében, azaz tologathatjuk a fotelt, hogy ne látszódjon a folt, de lássuk be, azért ez sem egy jó megoldás. Sok helyen vizuálisan ugyan megoldhatjuk a kérdést, mondjuk, ha egy kisebb szekrény, állvány mögé rejtjük a madzagokat, de akkor is fontos, hogy ne káoszosodjon el a helyzet.

A másik probléma, hogy a nagy mennyiségű kábel környékén lévő készülékek nem szellőznek, emiatt jobban melegednek, tehát hamarabb tönkremennek.

kabelek

Hogyan orvosoljuk?

Függően attól, hogy milyen berendezési tárgyaink vannak, használhatunk például gyorskötözőt vagy műanyag bilincset is. Ez, ha nem is oldja meg teljes mértékben a problémánkat, abban mindenkép segítségünkre lehet, hogy a viszonylag összerendezett kábelrengetegünket kordában tartsa.

Ha ennél már egy kicsivel komolyabb megoldásban gondolkodunk, akkor érdemes kábelrendezőt vásárolnunk, amellyel viszonylag esztétikusan elrendezhetjük a madzagjainkat. Persze ez sem feltétlenül a csúcsmegoldás, de azt legalább elérjük vele, hogy ne éktelenkedjenek szanaszét a különböző színű madzagok.

leaf tie gyorskötöző

Nyilván, ha azt szeretnénk elérni, hogy egyáltalán ne látszódjon sehol semmi, akkor egy kicsit jobban át kell gondolni a lehetőségeket. Ne gondoljunk rögtön a falvésésre (hogy ott vezessük el a kábeleket), de ha más lehetőséget nem találunk, akkor végsősoron arra is fel kell készülnünk.

Ez utóbbi igazán akkor a legjobb, ha például felújítás vagy költözés előtt állunk, hiszen, ha előre be tudjuk ezeket is kalkulálni az életünkbe, akkor minden feszültség nélkül kivitelezhetjük a falban vezetett kábelezést is.

Ennek az előre tervezésnek lehet része, amikor azt is eltervezzük, milyen berendezéseket fogunk vásárolni. A megfelelő TV kiválasztásában lehetnek segítségünkre Ügyfélszolgálatunk kollegái, akik tudják, hogy melyik eszközhöz milyen kábel kell majd, vagy tudnak segíteni “kábelmentesítő” ötletekkel, praktikákkal.

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post