Kábelrengeteg található a tévé mögött?

/ augusztus 14, 2015/ Karbantartás, Tanácsadás, TV

Ismerős a kép: kábel hátán kábel az otthonunkban? A DVD lejátszó hátán is kábel hever, a sep top box-ról pedig már ne is beszéljünk? Szóval káosz van?  Hiába a sok okoskütyü, hiába a sok fejlődés a televíziók és minden más hiradástechnikai eszköz terén, azt sajnos továbbra sem sikerült megoldani, hogy ne legyen kábelrengeteg a “szórakoztató részleg” alatt vagy mögött. A tévé mögött található kábelrengeteg nemcsak esztétikai probléma, hanem veszélyes is lehet.

Miért is probléma kábelrengeteg?

Ha indokokat keresünk akkor a két legfontosabbat hozzuk fel: az egyik, hogy rendkívül csúnya, nem esztétikus látvány, ha egy egyébként rendezett szobában szanaszét hevernek, lógnak a madzagok.

Persze eljátszhatjuk azt, mint a szőnyegre borult bor esetében, azaz tologathatjuk a fotelt, hogy ne látszódjon a folt, de lássuk be, azért ez sem egy jó megoldás. Sok helyen vizuálisan ugyan megoldhatjuk a kérdést, mondjuk, ha egy kisebb szekrény, állvány mögé rejtjük a madzagokat, de akkor is fontos, hogy ne káoszosodjon el a helyzet.

A másik probléma, hogy a kábelrengeteg környékén lévő készülékek:

  • nem szellőznek,
  • emiatt jobban melegednek,
  • tehát hamarabb tönkremennek.

A kábelrengeteg eltüntetésére számos eszközt vehetünk igénybe a szimpla kábelkötegelőtől a vezetékcsatornán át a falba süllyesztésen keresztül az álmennyezetig.

Hogyan orvosoljuk a problémát?

Függően attól, hogy milyen berendezési tárgyaink vannak, használhatunk például kábelkötegelőt, vagy műanyag bilincset is. Ez nem oldja meg teljes mértékben a problémánkat, de a viszonylag összerendezett kábelrengeteget kordában tartsj.

Ha ennél már egy kicsivel komolyabb megoldásban gondolkodunk, akkor érdemes kábelrendezőt vásárolnunk, amellyel viszonylag esztétikusan elrendezhetjük a madzagjainkat. Persze ez sem feltétlenül a csúcsmegoldás, de azt legalább elérjük vele, hogy ne éktelenkedjenek szanaszét a különböző színű madzagok.

Ha a kábelrengeteg nem is tüntethető el a szem elől, esztétikus és praktikus megoldásokkal sokkal kellemesebbé tehetjük a látványt és még az időszakos karbantartási munkálatokat is támogathatjuk ezáltal.

Nyilván, ha azt szeretnénk elérni, hogy egyáltalán ne látszódjon sehol semmi, akkor egy kicsit jobban át kell gondolni a lehetőségeket. Ne gondoljunk rögtön a falvésésre (hogy ott vezessük el a kábeleket), de ha más lehetőséget nem találunk, akkor végső soron arra is fel kell készülnünk.

Ez utóbbi igazán akkor a legjobb, ha például felújítás vagy költözés előtt állunk, hiszen, ha előre be tudjuk ezeket is kalkulálni az életünkbe, akkor minden feszültség nélkül kivitelezhetjük a falban vezetett kábelezést is.

Ennek az előre tervezésnek lehet része, amikor azt is eltervezzük, milyen berendezéseket fogunk vásárolni. A megfelelő TV kiválasztásában lehetnek segítségünkre a Business Box Ügyfélszolgálatának kollégái, akik tudják, hogy melyik eszközhöz milyen kábel kell majd, vagy tudnak segíteni „kábelmentesítő” ötletekkel, praktikákkal.

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 BBOX

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk