Okostévé, fotó, nagymama – képnézegetés a nagy képernyőn

/ szeptember 2, 2015/ Használati utasítás, Okoseszközök, Tanácsadás, TV

Azzal, hogy a digitális fotózás kiütötte a nyeregből a hagyományos képrögzítést, a készített képek szerepe is egészen más perspektívába került. Bár a képelőhívást kiváltotta a fotók nyomtatása, valamiért a nyomába se tudott eredni a korábban annyira divatos, kézbe fogható, albumokba rendezhető fotómegőrzésnek. A digitális fotózással egy időben megszületett a fotók digitális formában történő tárolása szemben a nyomtatással. Először talán az asztali PC-k képernyőjén kezdődött, hogy a fotókat digitálisan néztük. Ezután jöttek a tévék, valamivel később pedig az ötletes digitális képkeretek. Mindezzel párhuzamosan a tévék is fejlődtek, mára a legtöbb nappaliban megtalálható egy okostévé, amin meg lehet nézni a fotókat.Manapság ritkán nyomtatjuk ki a digitális fényképeket, leginkább pendrive-on, vagy más adathordozón tároljuk őket. Az okostévé segítségével óriáskijelzőn tekinthetjük meg a nyári élményeket, vagy mutathatjuk meg a nagyinak, hogy milyen nagyot nőttek, okosodtak az unokák.

Az okostévé, mint fotóalbum

Ma a bőség zavarának idejét éljük. Számos kábel és adathordozó teszi lehetővé, hogy a fotóinkat a nagy képernyős televízión mutassuk meg a barátoknak vagy rokonoknak. A legegyszerűbb persze egy USB kábel segítségével csatlakoztatni a fényképezőt a tévére. Ez macerás. A másik lehetőség, hogy a fényképezőről felmásoljuk a fotókat a számítógépre, majd onnan egy USB kulcsra. Ez nemcsak macerás, de időigényes is.

Ugyanakkor:

  • DLNA,
  • WiDi,
  • Miracast,
  • Chromecast AirPlay
  • stb.

vezetéknélküli kapcsolatok is rendelkezésünkre állnak már, ami gyorsítja a történetet. Igen ám, de időközben fotózás terén is egy technológiai váltás közepén vagyunk. A hobbifotózás a fényképezőgépekről szinte teljes mértékben áthelyeződik az okostelefonokra.

Az okostévé az új képnézegető

Ezzel pedig el is érkeztünk a tökéletes megoldáshoz. A telefonról nem kell semmit másolni sehova, vezetékre sincsen szükség egy egyszerű bluetooth, vagy Wi-Fi kapcsolat révén a lehető legegyszerűbb módon tudjuk az okostévé képernyőjére vetíteni a készített fotókat.

Azt se feledjük el, hogy az idősödő nagymamának vagy rokonoknak sokkal kényelmesebb és örömtelibb megoldás az okostévé képernyőjén megmutatni a nyaralás képeit, mint egy pici, nyomtatott fotón bogarászni a részleteket.

Merjük kipróbálni az új technikákat, amik lehet, hogy mindennap ott vannak a nappalinkban és a táskánkban, zsebünkben már most is, ugyanakkor számos kérdést vetnek fel:

  • Képes-e a tévénk rá, hogy vezeték nélkül küldjünk rá képet?
  • Hogyan kell beállítani?
  • Segítünk a válaszokkal szívesen, telefonon, chaten, e-mailben keresse a Business Box Ügyfélszolgálatot.
  • Ha az új technológia kihívást jelent, ha gondja akad a karbantartással, üzemeltetési rpoblémákkal találkozik, keresse a Business Boxnál a kiterjesztett garancia szolgáltatás lehetőségét!