TV, fotó, nagymama – képnézegetés a nagy képernyőn

/ szeptember 2, 2015/ Egyéb, Sztori, TV

Olvasási idő: 2 perc

Azzal, hogy a digitális fotózás kiütötte a nyeregből a hagyományos képrögzítést, a készített képek szerepe is egészen más perspektívába került. Bár a képelőhívást kiváltotta a fotók nyomtatása, valamiért a nyomába se tudott eredni a korábban annyira divatos, kézbe fogható, albumokba rendezhető fotómegőrzésnek.

A digitális fotózással egy időben megszületett a fotók digitális formában történő tárolása szemben a nyomtatással. Először talán az asztali PC-k képernyőjén kezdődött, hogy a fotókat digitálisan néztük, majd jöttek a tévék, valamivel később pedig az ötletes digitális képkeretek. A történésekkel párhuzamosan a tévék is fejlődtek és a legtöbb nappaliban megtalálható egy TV, amin meg lehet nézni a fotókat.

Manapság ritkán nyomtatjuk ki a digitális fényképeket, leginkább pendrive-on, vagy más adathordozón tároljuk őket.

A tv, mint fotóalbum

Ma a bőség zavarának idejét éljük, hiszen számos kábel és adathordozó teszi lehetővé, hogy a fotóinkat a nagy képernyős televízión mutassuk meg a barátoknak vagy rokonoknak. A legegyszerűbb persze egy USB kábel segítségével csatlakoztatni a fényképezőt a tévére, de így kissé macerás a dolog. Másik lehetőség, hogy a fényképezőről felmásoljuk a fotókat a számítógépre, majd onnan egy USB kulcsra, ez nem csak macerás, de időigényes is. Ugyanakkor DLNA, WiDi, Miracast, Chromecastm AirPlay stb. vezetéknélküli kapcsolatok is rendelkezésünkre állnak már, ami gyorsítja a történetet.

Igen ám, de időközben fotózás terén is egy technológiai váltás közepén vagyunk. A hobbifotózás a fényképezőgépekről szinte teljes mértékben áthelyeződik az okostelefonokra. Ezzel pedig el is érkeztünk a tökéletes megoldáshoz. A telefonról nem kell semmit másolni sehova, vezetékre sincsen szükség egy egyszerű bluetooth, vagy Wi-Fi kapcsolat révén a lehető legegyszerűbb módon tudjuk az okosabb tévék képernyőjére vetíteni a készített fotókat.

Azt se feledjük el, hogy az idősödő nagymamának vagy rokonoknak sokkal kényelmesebb és örömtelibb megoldás a TV képernyőjén megmutatni a nyaralás képeit, mint egy pici, nyomtatott fotón bogarászni a részleteket.

Merjük kipróbálni az új technikákat, amik lehet, hogy mindennap ott vannak a nappalinkban és a táskánkban, zsebünkben már most is. Képes-e a tévénk rá, hogy vezeték nélkül küldjünk rá képet? Hogyan kell beállítani? Segítünk a válaszokkal szívesen, telefonon, chaten, e-mailben keresse a Business Box Ügyfélszolgálatot.

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post