Tiszta vagy illatos ruha

/ szeptember 17, 2015/ Ismeretterjesztő, Karbantartás, mosógép, Sztori

Olvasási idő: 2 perc

Olykor tanulságos, olykor pedig kifejezetten érdekes eredményeket mutatnak azon piaci felmérések, amelyek a vásárlói szokásokra irányulnak. Nemrégiben készült egy mosással kapcsolatos kutatás, amely azt a kérdést feszegette, hogy tiszta ruha vagy illatos ruha legyen, amit kiveszünk a mosógépből. Kicsit érdekes a problémafelvetés is, hiszen a legtöbbünk rögtön rávágná, hogy természetesen mindkettő, de mi történik akkor, ha csak egy választ adhatunk meg.Tiszta ruha, vagy illatos ruha? Egy felmérésből kiderül, mi a fontosabb a háziasszonyoknak. Természetesen a legjobb, ha mindkettő egyszerre érvényesül.

Azaz vagy tiszta legyen inkább, vagy illatos a kimosott szennyes. Nos, meglepő az eredmény, de a megkérdezett hölgyek döntő többsége azt válaszolta, hogy a mosott ruha inkább legyen illatos, mint tiszta. Ezek szerint a kutatásban részt vevő nőket kevésbé zavarja egy halvány folt, mint az, hogy nem öltözik virág vagy “alpesi mező” illatba a kimosott ruhanemű…

Igen ám, de ez felvet néhány kérdést, hiszen a mosógépeket és mosószereket is aszerint szoktuk osztályozni, hogy melyik mos tisztábbra. Ezek szerint ez nem is olyan fontos? Lehet, hogy nem kéne milliárdokat áldozni a mosószergyártóknak a folyamatos kampányokra? Sőt, ha a hölgyek tisztában lennének a „zöld” mosási lehetőségekkel, akkor is lehetséges, hogy inkább több vegyszerrel mosnának, drágábban, de továbbra is több illattal?

Ha nem olyan fontos a makulátlan tisztaság, tehát kevesebb vegyszert használunk, akkor egyrészt nagyban tehermentesítjük a környezetet, másrészt pedig jó sok pénzt spórolunk meg magunknak.

A Business Boxnál mindig külön kiemeljük, hogy a kisebb szennyeződéseket bizony nagyon kevés mosószerrel és meleg vízzel is el lehet tüntetni. Köszönhető ez a mosógép dob speciális mozgásának és kialakításának. Természetesen az olaj- vagy borfoltokra, vagy a reklámokban hallott “makacs szennyeződésekre” ez nem érvényes, de egy hétköznapi koszolódás bizony vegyszerek nélkül is eltűntethető.

Az öblítő, ha illatos, akkor mindenképp valamilyen illatanyagot hagy a ruhán. Van aki erre allergiás! Szerintünk a ruhák anyagának sem tesz jót, hogy ezek a kémiai anyagok ott vannak a szöveten folyamatosan.

Azon hölgyeknek tehát, akik inkább az illatokra, mint a makulátlan tisztaságra koncentrálnak, érdemes fontolóra venniük a kérdést. Az öblítőket illetően pedig szintén érdemes ragaszkodni a minél “zöldebb” megoldásokhoz. Ha egy mosógép jól karban van tartva, akkor a belseje nem áporodott illatú, nem penészes. A kimosott ruhák illata teljesen semleges és ez a lényeg: Tiszta és vegyszermentes ruha.

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post