Vásárlási tanácsok karácsonyra

/ november 13, 2015/ Vásárlási tanácsadás

Olvasási idő: 2 perc

Mielőtt pár fontosabb dolgot összeszednék a karácsonyi vásárlást illetően, azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy kezdje el időben a dolgot. A szétszórtabb olvasók közül biztosan vannak páran, akiknek sikerült már az utolsó napokra hagyni a dolgot. Általában két dologgal vagyunk kénytelenek szembesülni ilyenkor, vagy elkapkodjuk a vásárlást és nem is azt vesszük, amit szeretnénk, vagy amit szeretnénk már rég elfogyott. Érdemes tehát időben túlesni a dolgon.

karacsonyi vasarlas

Hol vásároljunk?

Interneten vagy hagyományos boltban? Nos, ez a termék fajtájától függ, de mindenképpen érdemes saját szemünkkel is szemrevételezni azt, amit megrendelünk, nehogy csalódás érjen minket. És, ha már csalódás, érdemesebb a nagyobb, megbízhatóbb online boltokra hagyatkozni, ha az internetes megoldás mellett döntünk, hogy a vásárolt termék időben házhoz érkezzen.

Fontos nagyon, hogy az interneten rendelt termékekhez 14 napos elállási jogot kapunk, azaz ha mégsem válik be vagy hibás, akkor 14 napon belül elállhatunk a vásárlástól és visszakérhetjük a pénzünket vagy kérhetünk másik terméket. Ilyen lehetőség a hagyományos boltokban nincs!

Garancia

Ne legyünk restek, álljunk be a sorba és mindenképpen kérjünk garanciát a műszaki termékre, ha drága dolgot vásárolunk, akkor a bővített vagy kiterjesztett garancia lehetőségével is éljünk, hiszen viszonylag kevés pénz ellenében sokat nyerhetünk amikor elromlik eszközünk. Ne feledjük a bölcseletet: ami elromolhat, egyszer el is romlik. Itt számolható ki előre, mennyibe kerül a garancia hosszabítás.

Kerüljük az ismeretlent

Ajándékot azért vásárolunk, hogy örömet szerezzünk a másiknak. Ha spórolás végett a legolcsóbb, noname terméknél kötünk ki, akkor viszont könnyen lesz az örömből üröm. Nem működik, tönkre megy és jó eséllyel nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Kompatibilitás

Azt is nézzük meg, hogy mit vásárolunk és hova. A technika rohamos fejlődésének egyik negatív hozadéka, hogy nem passzol minden, mindenhez. Például ha a televíziónk nem tud legalább fullHD felbontást, akkor ne vegyünk mellé Blu-ray lejátszót, mert felesleges. Azt is érdemes megnézni mi-mekkora. Az üzletben jól néz ki egy 180 cm képátlójú tévé, de ha kis helyre visszük, akkor forgathatjuk a fejünket a tv előtt ülve. Inkább zavaró lesz, mint élvezet a tévézés. Figyeljünk tehát oda a részletekre.

Óvatosan a reklámmal

A karácsonyi szezonban a gyártók beindítják a marketing olykor ugyancsak becsapós gépezetét. Jobbnál jobb reklámszlogenek és hívogató „vegyél meg” típusú mondatok vesznek ilyenkor körbe bennünket. Ne dőljünk be a dolognak, amit nem reklámoznak az is lehet ugyanolyan jó, mint, amit igen. Tájékozódjunk és mindig a legmegfelelőbb ár érték arányú terméket vegyük meg. Az sem baj, ha előző napokban nem láttuk egyfolytában a tévében. Legjobb, ha olyat veszünk, ami azi igényeinknek megfelelő.

Abban, hogy melyik termék felel meg az igényinknek a Business Box Ügyfélszolgálat munkatársai segítenek. Telefonon, e-mailben, chaten , kérjünk bátran segítséget. Egyik – ingyenes – szolgáltatásunk a Vásárlási Tanácsadás, ne hagyja ki a lehetőséget!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post