Figyeljünk oda a mosogatógépre

/ december 4, 2015/ Egyéb

Olvasási idő: 2 perc

Minden háztartási gépet időről-időre karban kell tartani, ha hosszú élettartamot szeretnénk neki. Különösen igaz ez a vízzel dolgozó gépekre, mint a mosógép vagy a mosogatógép. Nézzük most az utóbbit. Az egyik legfontosabb, legáltalánosabb ugyanakkor legegyszerűbb feladatunk, hogy minden egyes használat után hagyjuk az ajtaját félig kinyitva, hogy teljesen kiszáradjon. Ez egyébként a mosógépekre is igaz. Mindkét esetben a baktériumok képződését és a kellemetlen illatok kialakulását akadályozzuk meg ezzel. Az esetleges szagok ellen öblítő mosogatással is védekezünk, vagyis havonta egyszer nem árt, ha lefutattunk egy magas hőmérsékletű üres programot is.

mosogatógép

Másik fontos dolog, hogy rendszeresen ki kell takarítani a szűrőbetétjét, illetve annak környékét. Miután kivettük a szűrőt – egyszerűen kipattintjuk – utána amennyire csak lehetséges nyúljunk bele és szedjük ki a nyílásból is a lerakódott ételmaradékot. Nem túl gusztusos, de havonta egyszer ezt is illik elvégezni. Ezzel megelőzzük a dugulást és természetesen a baktériumok ellen is védekezünk. Magát a szűrőt ecetes vízzel mossuk át, az tökéletesen fertőtlenít. Rendszeresen tisztítsuk meg a tömítések környékét is, mivel a szűrő után ezeken a területeken rakódhat le leginkább az ételmaradék.

Szintén ételmaradékok rakódhatnak le a mosogatókarok fúvókáiban és csapágyazásában, ezért ezeket is rendszeresen ellenőriznie kell. Általában egyszerűen ki lehet őket csavarni a helyükből, nem okoz különösebb gondod a ki és a visszahelyezés. Ami még fontos, hogy mindig legyen feltöltve a rendszer. Legyen öblítő, só, tisztítószer és adott esetben vízkőoldó is. Szerencsére a mai intelligens mosogatógépek fény vagy akár hangjelzéssel is, de figyelmeztetnek, ha valamelyikről megfeledkeztünk volna.

Zárójelben jegyezzük meg, hogy egyes márkák, azzal promótálják termékeiket, hogy nem igényelnek karbantartást. Ne higgyünk nekik, minden mosogatógép esetében fontosak a fentiek.

Melyik mosogatógépet egyszerűbb kezelni? Melyik megbízhatóbb? Melyiket vegye meg? Ez függ attól is, hogyan használná. Hívja fel ügyfélszolgálatunk, kollegánk szívesen segítenek a választásban.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk.

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post