Mosogatógép karbantartás otthon

/ december 4, 2015/ Karbantartás

Minden háztartási gépet időről-időre karban kell tartani, ha hosszú élettartamot szeretnénk neki. Különösen igaz ez a vízzel dolgozó gépekre, mint a mosógép vagy a mosogatógép. Nézzük most az utóbbi otthoni karbantartásának lépéseit.


A mosogatógép otthoni karbantartásával megelőzhetjük az esetleges meghibásodásokat, valamint megvédhetjük a család egészségét, otthonunk higiéniáját.

A mosogatógép hosszú távú partner, ha figyelünk rá

Az egyik legfontosabb, legáltalánosabb ugyanakkor legegyszerűbb feladatunk, hogy minden egyes használat után hagyjuk az ajtaját félig kinyitva, hogy teljesen kiszáradjon. (Ez egyébként a mosógépekre is igaz.) Mindkét esetben a baktériumok képződését és a kellemetlen illatok kialakulását akadályozzuk meg ezzel.

Tisztító mosás havonta egyszer

Az esetleges szagok ellen öblítő mosogatással is védekezünk, vagyis havonta egyszer nem árt, ha lefutattunk egy magas hőmérsékletű üres programot is.

A mosogatógép szűrőbetéteinek rendszeres takarítása

Másik fontos dolog, hogy rendszeresen ki kell takarítani a szűrőbetétjét, illetve annak környékét. Miután kivettük a szűrőt – egyszerűen kipattintjuk – utána amennyire csak lehetséges nyúljunk bele és szedjük ki a nyílásból is a lerakódott ételmaradékot. Nem túl gusztusos, de havonta egyszer ezt is illik elvégezni. Ezzel megelőzzük a dugulást és természetesen a baktériumok ellen is védekezünk. Magát a szűrőt ecetes vízzel mossuk át, az tökéletesen fertőtlenít. Rendszeresen tisztítsuk meg a tömítések környékét is, mivel a szűrő után ezeken a területeken rakódhat le leginkább az ételmaradék.

Szintén ételmaradékok rakódhatnak le a mosogatókarok fúvókáiban és csapágyazásában, ezért ezeket is rendszeresen ellenőriznie kell. Általában egyszerűen ki lehet őket csavarni a helyükből, nem okoz különösebb gondod a ki és a visszahelyezés.

A mosogatógép adalékanyagainak feltöltése

Ami még fontos, hogy mindig legyen feltöltve a rendszer. Legyen öblítő, só, tisztítószer és adott esetben vízkőoldó is. Szerencsére a mai intelligens mosogatógépek fény vagy akár hangjelzéssel is, de figyelmeztetnek, ha valamelyikről megfeledkeztünk volna.

Legyen a karbantartás rendszeres!

Zárójelben jegyezzük meg, hogy egyes márkák, azzal promótálják termékeiket, hogy nem igényelnek karbantartást. Ne higgyünk nekik, minden mosogatógép esetében fontosak a fentiek. A rendeltetésszerű használat és a rendszeres karbantartás ugyanis jelentősen támogatja a mosogatógép tervezett élettartamát. A megkötött kiterjesztett garancia szolgáltatáshoz ingyenes javítási asszisztenciát is igénybe vehetünk és ezzel is a készülék hosszú távú védelméről gondoskodhatunk.

Melyik mosogatógépet egyszerűbb kezelni? Melyik megbízhatóbb? Melyiket vegye meg? Ez függ attól is, hogyan használná. Hívja fel ügyfélszolgálatunk, kollégánk szívesen segítenek a választásban.

További információ:

ugyfelszolgalat@businessbox.hu

+36 30 333 2269

Business Box

Ön vásárol, mi gondoskodunk.