Ne hagyd, hogy összetörjön a tévé

/ január 13, 2016/ Javítási asszisztencia, Sztori, TV

Nem, természetesen nem volt földrengés Magyarországon, egészen egyszerűen csak ahol sok ember összegyűlik, ott valószínűbbek a balesetek. Egy ilyennek esett áldozatául ez a többre hivatott Samsung tévé is. A karácsonyfa egy véletlen következtében felborult és betörte a kijelzőt, ezzel feleslegessé téve az esetleges javítás mérlegelését. Sajnos ez is bizonyítja, hogy a karácsony nem pusztán a csodák ideje. A televíziónk biztonságáért mi magunk is sokat tehetünk, például az alábbi tanácsok megfogadásával.


A tévé legbiztonságosabb elhelyezéséről például konzolok segítségével gondoskodhatunk, ugyanakkor az idjeében megkötött készülékbiztosítás, baleseti garancia a vis majorok esetében hatásos támogatást nyújt számunkra.

A tévé biztonságos elhelyezése ne legyen kérdés

Sokan, miután megvették a legújabb tévé modellt, úgy próbálnak karcsúsítani a kiadásokon, hogy úgy döntenek, a fali konzolra már nem költenek. Hiszen a tévé elfér az asztalon, vagy a komódon is. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének. A hiperkönnyű szerkezetű lapos tévé modelleknek ugyanis elég egy kósza légáramlat ahhoz, hogy lezuhanjanak a helyükről. Hogyan kerülhetjük ezt el?

Rögzítsük a tévét

A lapos képernyők elterjedése óta a tévék tömege jelentősen csökkent, ugyanakkor borulékonyságuk jelentősen megnövekedett. A gyártók természetesen mindent megtesznek a megfelelő, biztonságos talpak kifejlesztéséért, de ez nem minden esetben elég. A tévénket azonban rögzíthetjük konzolon vagy fali tartón. Írtunk erről korábban, a lényeg, hogy ezek kiválasztásánál mindig nagyon ügyeljünk a konzol teherbírására. Tájékozódjunk saját készülékünk sajátosságairól (milyen konzolokkal kompatibilis, mekkora a tömege) is.

Olyan helyre tegyük ahol nincs útban

Törekedjünk arra, hogy a tévé a szoba olyan pontján kerüljön rögzítésre, ahol nem zajlik mellette túl nagy forgalom. Ez nem pusztán elővigyázatossági, de ergonómiai tanács is, egy tévé nem funkcionálhat igazán jól egy folyosón. Tehát akármennyire is jó ötletnek tűnik a dohányzóasztal túloldalán elmászkálni a tévénk előtt, ne tegyük. Ha még meg is fogadtuk az első tanácsot és rögzítettük a készüléket, akkor is fennáll a veszélye, hogy kárt teszünk a kijelzőben.

Van ilyen történetünk is: az Ügyfelünk az ajtóban megszédült és az ajtó mellett lévő tévébe zuhant bele.

Ügyeljünk a  tévé biztonságára, ha elmozgatjuk a helyéről

Természetesen a karácsony és egyéb ünnepek gyakran felülírják a jól kialakított és bejáratott elrendezési módokat, egy kicsit odébb toljuk a fotelt, áttoljuk a túloldalra szekrényt, stb. Ilyenkor figyeljünk a tévére és minden értékesebb elektronikai eszközre. Nem pusztán a mozgatáskor, hanem az így kialakított szokatlan elrendezésből fakadóan is számtalan balesetet okozhatunk, illetve szenvedhetünk el. Ennek pedig kedvenc készülékeink látják a kárát. A kábelekre és elrendezésükre különösen figyeljünk.

Kössünk baleseti garancia szerződést

Akármilyen elővigyázatosak is legyünk, a balesetek valószínűségét nem tudjuk nullára csökkenteni, időnként a legnagyobb igyekezetünk ellenére is megrongálódhatnak nagy értékű eszközeink. A baleseti meghibásodások esetén az általános (gyártói) garancia nem téríti meg a javítás, illetve a csere költségeit. Az ilyen esetek lefedésére alakult ki a baleseti garancia szolgáltatás, amelyet akkor vehetünk igénybe, ha a készüléket baleset érte.

Természetesen mindenki számára az a legfontosabb, hogy megelőzzük a baleseteket, de amennyiben baleseti garanciával rendelkezünk, nem kell elkeserednünk akkor sem, ha mégis bekövetkeznek.

Ha nem akarja 1-2 év után a kukába dobni a terméket csak azért, mert elromlott, hát előzze meg a felesleges kényelmetlenségeket!

Kérj ajánlatot a tévéd védelméhez