Ne hagyd, hogy összetörjön a TV

/ január 13, 2016/ Javítási asszisztencia, Sztori, TV

Olvasási idő: 2 perc

Nem, természetesen nem volt földrengés Magyarországon, egészen egyszerűen csak ahol sok ember összegyűlik, ott valószínűbbek a balesetek. Egy ilyennek esett áldozatául ez a többre hivatott Samsung tévé is,  amikor a karácsonyfa egy véletlen következtében felborult és betörte a kijelzőt, ezzel feleslegessé téve az esetleges javítás mérlegelését.

törött samung tv

Sajnos ez is bizonyítja, hogy a karácsony nem pusztán a csodák ideje, mindazonáltal a televíziónk biztonságáért mi magunk is sokat tehetünk, például az alábbi tanácsok megfogadásával.

Rögzítsük a tévét

A lapos képernyők elterjedése óta a tévék tömege jelentősen csökkent, ugyanakkor borulékonyságuk jelentősen megnövekedett. A gyártók természetesen mindent megtesznek a megfelelő, biztonságos talpak kifejlesztéséért, de ez nem minden esetben elég. A tévénket azonban rögzíthetjük konzolon vagy fali tartón. Írtunk erről korábban, a lényeg, hogy ezek kiválasztásánál mindig nagyon ügyeljünk a konzol teherbírására, és tájékozódjunk saját készülékünk sajátosságairól (milyen konzolokkal kompatibilis, mekkora a tömege).

Ne kerülgessük a tévét

Törekedjünk arra, hogy a tévé a szoba olyan pontján kerüljön rögzítésre, ahol nem zajlik mellette túl nagy forgalom. Ez nem pusztán elővigyázatossági, de ergonómiai tanács is, egy tévé nem funkcionálhat igazán jól egy folyosón. Tehát akármennyire is jó ötletnek tűnik a dohányzóasztal túloldalán elmászkálni a tévénk előtt, ne tegyük, mert ha még meg is fogadtuk az első tanácsot és rögzítettük a készüléket, akkor is fennáll a veszélye, hogy kárt teszünk a kijelzőben.

Van ilyen történetünk is: az Ügyfelünk az ajtóban megszédült és az ajtó mellett lévő tévébe zuhant bele.

Figyeljünk a mozgatásra és az ideiglenes elrendezésekre

Természetesen a karácsony és egyéb ünnepek gyakran felülírják a jól kialakított és bejáratott elrendezési módokat, egy kicsit odébb toljuk a fotelt, áttoljuk a túloldalra szekrényt, stb. Ilyenkor figyeljünk a tévére és minden értékesebb elektronikai eszközre, mert nem pusztán a mozgatáskor, hanem az így kialakított szokatlan elrendezésből fakadóan is számtalan balesetet okozhatunk, illetve szenvedhetünk el, amelyeknek kedvenc készülékeink látják a kárát. A kábelekre és elrendezésükre különösen figyeljünk.

Kössünk baleseti garancia szerződést

Akármilyen elővigyázatosak is legyünk, a balesetek valószínűségét nem tudjuk nullára csökkenteni, időnként a legnagyobb igyekezetünk ellenére is megrongálódhatnak nagy értékű eszközeink. A baleseti meghibásodások esetén az általános (gyártói) garancia nem téríti meg a javítás, illetve a csere költségeit. Az ilyen esetek lefedésére alakult ki a baleseti garancia szolgáltatás, amelyet akkor vehetünk igénybe, ha a készüléket baleset érte.

Természetesen mindenki számára az a legfontosabb, hogy megelőzzük a baleseteket, de amennyiben baleseti garanciával rendelkezünk, nem kell elkeserednünk akkor sem, ha mégis bekövetkeznek.

Ha nem akarja 1-2 év után a kukába dobni a terméket csak azért, mert elromlott, hát előzze meg a felesleges kényelmetlenségeket!

Kérj ajánlatot a tévéd védelméhez

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post