Hogyan vásároljunk mosogatógépet?

/ február 17, 2016/ Mosogatógép, Vásárlási tanácsadás

Olvasási idő: 2 perc

Mindannyian álltunk már egy nagy vacsora után egy hatalmas adag mosatlan edény mellett.

A mosogatószivaccsal a kezünkben, görnyedt háttal és szétázott ujjvégekkel mindenkinek a fejében megszületik a gondolat: Mosogatógépet akarok!

túl sok mosatlan

Ha idáig eljutottunk, még mindig nagyon sok teendőnk van. Nemcsak azt kell ugyanis felmérnünk, hogy a lakásban hova fér el egy ekkora kütyü, amelynek ráadásul víz-, és villamoshálózati csatlakozásra is szüksége van, hanem a számos modell közül is ki kell választanunk azt, ami a leginkább megkönnyíti majd az életünket.

Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amit érdemes átgondolni a mosogatógép kiválasztása előtt:

  1. Ismerd meg önmagad! Azaz légy tisztában azzal, hogy milyen gyakran és mekkora mennyiségű edényt tisztítanál a mosogatógéppel. Ha például csak néhány koszos edényt pakolnál bele, érdemes egy egészen kis modellt választani – ha viszont hatalmas családodra főzöl rendszeresen, akkor bizony a méret a lényeg.
  2. Az új jobb! Bár úgy tűnhet, hogy a reklámok csak azért hirdetik a számtalan új funkciót, hogy még több mosogatógépet adhassanak el, az új funkciók (pl. az aquastop, ami a befolyó víz útját zárja el a mosogatógép meghibásodása esetén, így megóvhat minket a vízkároktól) valóban hasznosak, ráadásul az újabb modellek energia-, és víztakarékosabbak is elődeiknél.
  3. Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér! Bár a számos extra funkció csábító lehet, gondoljuk azért át, hogy melyik az, amire tényleg szükségünk van. Bár az időzítő funkció valóban kényelmessé teszi a mosogatás ütemezését, lehet, hogy az ugyanennyibe kerülő +3 év kiterjesztett garancia hasznosabb lesz a számunkra, ha esetleg meghibásodna a gondos mérlegelés után kiválasztott, alig pár éves mosogatógépünk.
  4. Vigyázz rá! Bár csak egy nagy fehér doboz, azért a mosogatógépnek is van lelke. Na jó, ha lelke nincs is, vízzel érintkező alkatrészei bizony vannak, és ezek igénylik az odafigyelést és a karbantartást. Fontos, hogy mindig szem előtt tartsuk ezeket a szempontokat, tartsuk be a gyártó előírásait és pl. kemény víz esetén (ami Magyaroszág nagy részére igaz) használjunk vízlágyító sót, valamint rendszeresen tisztítsuk a szűrőket és vízkőnek kitett alkatrészeket, mert a mosogatógépünk élettartamát növeljük vele.

Persze ez a néhány szempont még kevés az igazi megtalálásához, de mi ebben segítünk: mivel minden háztartás más és más, ezért mindenkinek külön-külön. Telefonon, chaten vagy e-mailben szívesen segítenek kollegáink.

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post