A mosógép dobon kibúvó zsinórok 2.

/ február 29, 2016/ Javítási asszisztencia, Karbantartás, mosógép, Sztori

Olvasási idő: 2 perc

imgresEmlékszünk az esetre az USA-ből, amikor egy hölgy a macskáját a mikróba rakta, hogy megszáradjon a vizes kedvenc? Aztán a mikró gyártóját beperelte a macska halála miatt? Nem volt ráírva a mikróra, hogy élő állatot ne tegyenek bele. A pert a hölgy megnyerte és azóta rá van írva minden mikróra, hogy “Élő állatot ne tegyél bele”

A fenti történet egy városi legenda, nem igaz. Azonban az alapja nagyon is valóságos: Sajnos tettek már macskát és kiskutyát is a mikróba. Valamint a mikróhullámú sütőkre tényleg nincs ráírva, hogy nem alkalmasak szárításra és élő állatot ne tegyünk bele. Csupán annyit írnak rá, hogy működés közben veszélyes.

Az egyik ügyfelünk a mosógépével járt hasonlóan, mint ahogyan a kitalált városi legendában van. Írtunk róla korábban, itt a teljes történet. Röviden: a mosógépbe belekerült egy olyan melegítő, aminek a madzagja kijött a helyéről és ez a zsinór, kibújva a dobból, tönkretette a mosógépet teljesen.

Először, mivel ilyennel nem találkoztunk soha, a Business Box ügyfélszolgálat is a gyártó véleményéhez csatlakozott: “A madzag egy mosógépen kívüli tárgy és egyértelműen ez okozta a hibát. Nem a mosógép tehet róla, hogy olyan ruhát tettek bele, ami tönkreteszi, ez annak a felelőssége, aki a széteső ruhát belerakja.”

Azonban elkezdtük böngészni a használati utasításokat és utána nézni annak, hogy ilyen eset egyáltalán megtalálható -e valahol interneten vagy máshol hozzáférhetően dokumentálva. Nem volt sehol ilyen, hogy a mosógépbe rakott ruhák esetében ellenőrizzük, nem fog -e valami, ami kifér a dob lyukain kijönni a ruhákból! Pedig ez nagyon fontos dolog, hiszen hatalmas kárt okozott!

Az Ügyfelünknek hatalmas szerencséje volt. Mosógéphez egy Exclusiv (baleseti garanciát is tartalmazó) Vásárlói Gondoskodás szerződésre beszélték rá a boltban. Ilyet egyébként utólag is vásárolhatunk háztartási gépeinkhez, talán TV esetén van a legtöbb értelme. Itt a kalkulátor, ami kiszámolja mennyibe kerül.

Mivel nem hívták rá előtte fel a figyelmét a vásárlóknak a dobon kibújó ruhák veszélyére,ezért a Business Box úgy ítélte meg, hogy ez egy baleset. Így a Business Box Ügyfélszolgálat kicserélte az ügyfélnek a mosógépet. Alig egy héttel azután, hogy a sajátja tönkrement, már moshat az új készülékével.

samsung diamond dobMi pedig tanultunk és igyekszünk elérni a gyártóknál is a jövőre nézve, hogy a használati utasítás egyértelműbb legyen és szerepeljen benne, hogy érdemes a ruhákat alaposan átnézni és gondoskodni róla, hogy semmi se lógjon ki belőlük, ami kifér a dob lyukain.

Még jobb tanács, hogy olyan mosógépet vegyünk, aminek a dobján nem hagyományos lyukak vannak. A Miele és a Samsung gyárt jelenleg olyan mosógép dobot, aminek különleges a kialakítása. Ezek a dobok a ruháinkat is jobban kímélik, tehát akinek fontos, hogy megőrizze a ruhái újszerű állapotát, az gondolkodjon el ilyen dobbal szerelt mosógép vásárlásán. Itt jobbra a képen a Samsung Diamond dob.

Miele méhsejtes dobról egy kis video:

 

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post