Szobabicikli és mosógép egyben

/ március 7, 2016/ Inspiráló, mosógép

Ismerős a kérdés: „A te mosogéped mennyit fogyaszt?” Ennél a mosógépnél erre rögtön kétféleképpen válaszolhatunk. Az első válasz, hogy kb. 2000 kalóriát mosásonként. A második, hogy havi 2-3 kilót, amit a fürdőszoba mérlegen ellenőrizhetünk. Szóval itt van minden fogyni vágyó háziasszony / háziúr álma: a szobabicikli mosógép.

Kettő az egyben találmány a szobabicikli és mosógép kombinálása, az egészségmegőrzés mellett környezettudatosan moshatunk.

A kínai Dalian Nationalities University diákjainak ötlete ez a mosógép (vagy szobabicikli). Legyen mosóbicikli? Nem csak a színvilága miatt tetszik nekünk. Ez ugyanis teljesen környezettudatos, abszolut energiatakarékos és ráadásul nagyon egészséges.

Melyik mosógép programot választaná?Vajona szobabicikli mosógép is rendelkezik programokkal, vagy csupán a használója edzettségét, gyorsaságát vehetjük alapul a különböző mosási lehetőségek eléréséhez? A mosógép dobja adja a szobabicikli ellenállását. A kollégákkal jókat derültünk rajta, mert elképzeltük a különböző hagyományos mosógép programokat ezen a gépen. A kreatívak rögtön bevállalták az „áztatás” és a gyapjú mosás programokat (ezeknél alig forog a dob). A programok közötti ruhaelrendezés (dob oda-vissza hintáztatása szinte egy helyben) is érdekes lehet, biztosan feszülnek rendesen a vádlik ilyenkor.

A centrifugálásra még keressük a jelentkezőt. Mindenesetre, aki bevállalja ezen a centrizést, nem csak száraz ruhákat kap, de biztosan kiizad magából egy egész vacsorányi kalóriát is.

Szobabicikli mosógép hátrányai

Az nem derül ki, hogy a vizet honnan kapja, illetve a szivattyúzást hogyan oldja meg a „gép”, de biztosak vagyunk benne, hogy megoldható a dolog.

A tervezők listája: 

  • Xuefei Liu,
  • Di Fang,
  • Linhao Su,
  • Zhanbing Li,
  • Xiaoyu Gao Xueyi Wang,
  • Wen Fan,
  • Liying Zhu,
  • Deqian Zhao,
  • Huan Li,
  • Mengmeng Hu and Weiwei Li

Hol lehet ilyen mosógépet venni?

Egyelőre persze nem lehet megvenni, de ezt sokkal jobb ötletnek tartjuk, mint az okos mosógépeket. Már látjuk magunk előtt az ilyen gépekből berendezett spinning termet, ahol az aznapi szennyest edzés közben mossuk ki.

Ráadásul ez a mosógép az olyan helyeken is működhet, ahol nincs egyelőre vezetékes áram. Korábban írtunk róla, hogy ez mennyire fontos és hogy lényegében a mosógép az egyik mérföldkő az oktatás fejlődéséhez is az áramnélküli vidékeken.A szobabicikli mosógép ellenállását a pedálozással forgatható mosógépdob adja.Ami érdekes lehet még, hogy a mosóbicikli áramot is tud termelni, szóval ha nem mosunk, akkor az akkumulátorát töltjük. Ez látja el árammal a kijelzőjét, szoftverét a mosógép biciklinek.

Az persze más kérdés, hogy egy ilyen szobabicikli mosógép esetében köthető-e kiterjesztett garancia. Mindenesetre, amint lehet majd ilyet kapni, Ügyfélszolgálatunknál felteheti ezt a kérdést.