Szobabicikli mosógép

/ március 7, 2016/ mosógép, Okoseszközök

Olvasási idő: 2 perc

Ismerős a kérdés: “A te mosogéped mennyit fogyaszt?” Ennél a mosógépnél erre rögtön kétféleképpen válaszolhatunk. Az első válasz, hogy kb. 2000 kalóriát mosásonként. A második, hogy havi 2-3 kilót, amit a fürdőszoba mérlegen ellenőrizhetünk. Szóval itt van minden fogyni vágyó háziasszony / háziúr álma: a szobabicikli mosógép.

bike-washing-machine4

A kínai Dalian Nationalities University diákjainak ötlete ez a mosógép (vagy szobabicikli). Legyen mosóbicikli? Nem csak a színvilága miatt tetszik nekünk. Ez ugyanis teljesen környezettudatos, abszolut energiatakarékos és ráadásul nagyon egészséges.

Melyik mosógép programot választaná?

bike-washing-machine2A mosógép dobja adja a szobakerékpár ellenállását. A kollegákkal jókat derültünk rajta, mert elképzeltük a különböző hagyományos mosógép programokat ezen a gépen. A kreatívak rögtön bevállalták az “áztatás” és a gyapjú mosás programokat (ezeknél alig forog a dob). A programok közötti ruhaelrendezés (dob oda-vissza hintáztatása szinte egyhelyben) is érdekes lehet, biztosan feszülnek rendesen a vádlik ilyenkor.

A centrifugálásra még keressük a jelentkezőt. Mindenesetre, aki bevállalja ezen a centrizést, nem csak száraz ruhákat kap, de biztosan kiizad magából egy egész vacsorányi kalóriát is.

Szobabicikli mosógép hátrányai

Az nem derül ki, hogy a vizet honnan kapja, illetve a szivattyúzást hogyan oldja meg a “gép”, de biztosak vagyunk benne, hogy megoldható a dolog.

A tervezők listája: Xuefei Liu, Di Fang, Linhao Su, Zhanbing Li, Xiaoyu Gao Xueyi Wang, Wen Fan, Liying Zhu, Deqian Zhao, Huan Li, Mengmeng Hu and Weiwei Li

Hol lehet ilyen mosógépet venni?

Egyelőre persze nem lehet megvenni, de ezt sokkal jobb ötletnek tartjuk, mint az okos mosógépeket. Már látjuk magunk előtt az ilyen gépekből berendezett spinning termet, ahol az aznapi szennyest eddzés közben mossuk ki.

Ráadásul ez a mosógép az olyan helyeken is működhet, ahol nincs egyelőre vezetékes áram. Korábban írtunk róla, hogy ez mennyire fontos és hogy lényegében a mosógép az egyik mérföldkő az oktatás fejlődéséhez is az áramnélküli vidékeken.

bike-washing-machine3Ami érdekes lehet még, hogy a mosóbicikli áramot is tud termelni, szóval ha nem mosunk, akkor az akkumulátorát töltjük. Ez látja el árammal a kijelzőjét, szoftverét a mosógép biciklinek.

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post