5 3D film, amit otthon is élvezni fogsz

/ március 18, 2016/ TV

Az otthoni 3D tévézés, mint tudjuk, igen sok problémával küzd. Ilyen például, hogy egy 42”-os tévé már kicsinek számít, így ha igazi élményre vágyunk túl közel kellene ülni a képernyőhöz, hogy valóban a 3D fókuszpontjában legyünk. 

A 3D tévé otthoni moziélményt nyújthat, feltéve, ha megfelelő a tévé mérete és valóban 3D minőségű a film, amit nézünk.

Jöjjön tehát a 3D filmek listája!

Bár már korábban írtunk arról, hogy a 3D tévék kora leáldozóban van, készült néhány olyan alkotás, melyre érdemes odafigyelni és ahol belerakták a készítők a szükséges pluszt, mellyel az otthoni fotelben üldögélve is garantáltan a várt élményt kapjuk.

1. Avatar

Ez a film megkerülhetetlen egy ilyen lista esetében, hiszen ez volt az első mozi, mely teljes 3D-s élményt nyújtott. Olyannyira, hogy a film kb. 60%-a számítógépes effektekből épül fel. Sőt, a rendező James Cameron még egy különleges kamerát is kifejlesztett a teljes hatás érdekében. Pár jelenet annyira jól sikerült, hogy többen hadonásznak a kezükkel, hogy elkerüljék a 3D effekteket, amik „kimásznak” a képernyőből.

2. Toy Story 3D

Az egész estés Disney animációs film képes volt elérni azt a hatást, hogy szinte egy színházban érezzük magunkat. A rendező olyan ügyesen játszott a térrel és érzékeinkkel, hogy ez a Toy Story rész két Oscart is nyert 2011-ben.

3. Gravitáció

A film a nézőit egyenesen az űrbe repíti és épp ezért a 3D film technológiát a súlytalanság érzésének bemutatására használja – érdemes az öveket becsatolni kilövés előtt, páratlan élmény!

4. Kötéltánc

Robert Zemeckis ezúttal szinte a felhők közé emeli nézőit, hogy végigkövessék Philippe Petit kötéltáncos történetét, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy átsétáljon a World Trade Center tornyai között. Lélegzetkihagyós, szédítő történet – főleg a látványvilág. Vigyázat! Karosszékben kezdjünk neki vagy valami(/ki) legyen mellettünk kapaszkodónak!

5. Dredd

Vér, fülünk mellett elsüvítő golyók, bűnözés és 3D. A gyerekeknek válasszunk egy másik filmet, ez egy durva film. Viszont péntek esti kikapcsolódásnak tökéletes lehet ez a 2012 óta kultfilmmé vált képregényadaptáció.

Természetesen a felsorolás nem teljes, még van jó pár film, melyet érdemes otthonunk magányában betenni a lejátszóba – de valljuk be, nagy vásznon, tökéletes hangzással ezek a filmek is sokkal jobban mutatnak. Ha nagyon elszántak vagyunk, még mindig építhetünk a sufni mellé egy szélesvásznú moziszobát… a kis TV-ket pedig hagyjuk meg tévézésre. Azt azonban ne gondoljuk, hogy a legolcsóbb és legkisebb 3D tévével egy teljes mozit varázsolhatunk a nappalinkba.

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen TV-t választunk a nem 3D képesek közül sem. Rengeteg típus van és az igényink is különbözőek. Nem tudod melyiket érdemes megvenni?

Te mit kérnél a tévédbe 3D helyett?

Nagyobb felbontást, sok extrát vagy jobb, fényesebb kijelzőt? Hosszabb garanciát nem kell kérned, azt adunk mi. Ez akkor is jól jön, ha összetörik a tévéd, nem csak ha elromlik.