Így teheti tönkre a hagyományos mosógép dob a ruhákat

/ március 25, 2016/ mosógép

Olvasási idő: 2 perc

A legtöbb ember számára ismerős a tönkrement a mosógépben a ruhám” életérzés. A legjobb felső, a kedvenc nadrág. Mindig épp az, amire szükség lenne. Egyértelmű. Teregetés közben pedig csak morgunk, amiért egy újabb pólónkból lett pizsama.

Mert ugye a mosógépek ilyenek. Azt se tudjuk, mi történik a beledobott hatalmas kupac szennyesünkkel. Csak bekapcsoljuk, forog a ruha, a centrifugálást még felismerjük, aztán sípolva szól, hogy ideje teregetni. Utána meg jön a sokk. De mégis, mi lehet a baj? A mosópor? Az öblítő nem tett jót a ruhának? Vagy összemostunk valamit valamivel, amit nem kellett volna? Persze, első körben mindenki ezekre gyanakszik, ami teljesen érthető. Ilyenkor viszont kicsit más jellegű problémáról van szó.  

30490074_m

A modern mosógépek a százezer forintos vételárat is meghaladhatják. Nem mindenki teheti meg, hogy a mondjuk 6-7 éves, már réginek mondott gépét lecserélje egy újra. Meg amúgy is, mindig felmerül egy halom kérdés. Mivel tudhat többet, mint a régi? És mi kerül rajta ennyibe? És amúgy is: kell ez nekem egyáltalán? Teljes bizonytalanság.

A régi, hagyományos mosógéppel egy nagy baj van: a dobon lévő lyukak túl nagyok. Megvesszük, mert olcsóbb, és még az üzletben is jó fej volt az eladó. Ritka pillanatok egyike, örülünk, mint majom a farkának. Ránk beszélte, mondván ez nekünk megéri. Pont semennyire nem értünk a gép működéséhez, így elhisszük, amit a szakember mondott róla.

Egy kis utánajárással azonban könnyen rájöhetünk a trükkre. Amikor mosás közben a vizes ruhák a dobhoz vannak nyomva – leginkább centrifugálás közben – a ruhák a lyukakon kicsit kibújnak, így az anyaguk megnyúlik. Magyarul tönkre mennek. Köszi.

A legújabb, modern mosógépeknél viszont a dobon lévő hagyományos lyukakat lecserélik. Más alakzatra, vagy kisebb nyílásokra, ezzel is a ruhát kímélve. Úgy néz ki, tényleg muszáj befektetni egy új mosógépbe. Mert amellett, hogy a kedvenc felsőnkből nem lesz otthoni, boltba leszaladós póló, más bosszúságoktól is megóvhat minket. Például attól, hogy a kedvenc macinacink miatt hívogatni kezdhessük a szerelőket, amiért nem tudunk mosni, mert hát nincs mivel. Felmerülhet a kérdés: hogyan okozhat egy melegítő akár végzetes problémát a mosógépben? Ha a nadrág maga nem is, de a benne lévő madzag biztosan.

Itt elolvashatod, hogyan járt egy Ügyfelünk, akinek a mosógépe gyakorlatilag teljesen tönkrement, hála egy gatyamadzagnak…

Abban, hogy melyik mosógépet érdemes megvásárolni, melyik a megbízhatóbb a Business Box Ügyfélszolgálata fog segíteni. A Vásárlási tanácsot ingyen adjuk, bárkinek e-mailben, telefonon, chaten, facebookon VAGY segítsetek egymásnak ebben a facebook csoportban.

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post