Így teheti tönkre a hagyományos mosógép dob a ruhákat

/ március 25, 2016/ mosógép

A legtöbb ember számára ismerős a tönkrement a mosógépben a ruhám” életérzés. A legjobb felső, a kedvenc nadrág. Mindig épp az, amire szükség lenne. Egyértelmű. Teregetés közben pedig csak morgunk, amiért egy újabb pólónkból lett pizsama. Mert ugye a mosógép már csak ilyen. Azt se tudjuk, mi történik a beledobott hatalmas kupac szennyesünkkel. Csak bekapcsoljuk, forog a ruha, a centrifugálást még felismerjük, aztán sípolva szól, hogy ideje teregetni. Utána meg jön a sokk. De mégis, mi lehet a baj? A mosópor? Az öblítő nem tett jót a ruhának? Vagy összemostunk valamit valamivel, amit nem kellett volna? Persze, első körben mindenki ezekre gyanakszik, ami teljesen érthető. Ilyenkor viszont kicsit más jellegű problémáról van szó.  

A hagyományos mosógép dobján túl nagyok a perforációk - értsd, a lyukak - amin keresztül a ruhák kibújhatnak, és meghibásodást okoznak a mosógépben.

A hagyományos mosógép hibája

Egy modern mosógép a százezer forintos vételárat is meghaladhatja. Nem mindenki teheti meg, hogy a mondjuk 6-7 éves, már réginek mondott gépét lecserélje egy újra.

Meg amúgy is, mindig felmerül egy halom kérdés:

  • Mivel tudhat többet, mint a régi? 
  • És mi kerül rajta ennyibe?
  • És amúgy is: kell ez nekem egyáltalán?

Teljes a bizonytalanság.

A régi, hagyományos mosógép egyik problémát okozó tulajdonsága, hogy a dobon lévő lyukak túl nagyok. Megvesszük, mert olcsóbb, és még az üzletben is jó fej volt az eladó. Ritka pillanatok egyike, örülünk, mint majom a farkának. Ránk beszélte, mondván ez nekünk megéri. Pont semennyire nem értünk a gép működéséhez, így elhisszük, amit a szakember mondott róla.

Egy kis utánajárással azonban könnyen rájöhetünk a trükkre. Amikor mosás közben a vizes ruhák a dobhoz vannak nyomva – leginkább centrifugálás közben – a ruhák a lyukakon kicsit kibújnak, így az anyaguk megnyúlik. Magyarul tönkre mennek. Köszi.

Modernebb mosógép=kisebb lyukak

A legújabb, modern mosógép esetében viszont a dobon lévő luykak mármásként néznek ki. Más az alakjuk, és kisebbek is, ezzel is a ruhát kímélik a gyártók. Úgy néz ki, tényleg muszáj befektetni egy új mosógépbe. Mert amellett, hogy a kedvenc felsőnkből nem lesz otthoni, boltba leszaladós póló, más bosszúságoktól is megóvhat minket. Például attól, hogy a kedvenc macinacink miatt hívni kelljen a szerelőket, amiért nem tudunk mosni, mert hát nincs mivel.

Felmerülhet a kérdés: hogyan okozhat egy melegítő akár végzetes problémát a mosógépben? Ha a nadrág maga nem is, de a benne lévő madzag biztosan. Itt elolvashatod, hogyan járt egy Ügyfelünk, akinek a mosógépe gyakorlatilag teljesen tönkrement, hála egy gatyamadzagnak

Abban, hogy melyik mosógépet érdemes megvásárolni, melyik a megbízhatóbb a Business Box Ügyfélszolgálata fog segíteni. A Vásárlási tanácsot ingyen adjuk, bárkinek e-mailben, telefonon, chaten, facebookon VAGY segítsetek egymásnak ebben a facebook csoportban.