Hogyan tegyük tönkre mosógépünket?

/ április 1, 2016/ Használati utasítás, Inspiráló, Javítási asszisztencia, Karbantartás, mosógép, mosószer, Szerviz

Olvasási idő: 2 perc

Egy mosógép szándékos elrontása bizony elég bonyolult feladat, ezért ritkán próbálkozik vele bárki is. A legtöbb, amit tehetünk az, hogy bízunk a véletlenben és várjuk, hogy egyszer csak bekövetkezik magától. Persze nagyban növelhetjük az esélyeinket, ha betartjuk az alábbi szabályokat:Sokszor csak nézünk, amikor tönkrement a mosógépünk. Pedig ezen szabályok betartásával sokat tehetünk az ügy érdekében.

  • Pakoljuk tele a mosógépet. Ez a mosógép önvédelmi rendszerének egyik gyenge pontja. Ha sikerül minden alkalommal túlterhelni, akkor folyamatos többletterhelés alá helyezhetjük az alkatrészeket. Ez a módszer tökéletesen alkalmas arra, hogy jelentősen csökkentsük a mosógépünk élettartamát, és segítségével közelebb kerülhetünk a készülék végső megsemmisítéséhez.
  • Hagyjunk mindent a zsebekben. Bármilyen tárgy, például a pénzérmék, kulcsok jelentős károkat okozhatnak mind a mosógépben, mind pedig a ruháinkban – amely utóbbi egy külön bónusz. Ha ezt a szabályt folyamatosan betartjuk, garantálható, hogy hamarosan tönkremegy a mosógépünk.
  • Használjunk minél több mosószert és öblítőt. A több=jobb elve mindig beválik, ha a mosógép tönkretétele a cél. Eleve komoly többletköltséget jelent, ha több mosószert használunk a kelleténél, ami ugye már önmagában kész haszon, de valójában a mosógépre gyakorolt hatása, ami miatt itt most kiemeltük. A  túladagolt mosószer képes lerakódni a belső alkatrészeken és lassan, de biztosan tönkretenni azokat.

Egy tönkrement mosógép sohasem nyújt szép látványt. Próbáljon minél kevesebb öblítőt és mosószert használni, hogy elkerülje az ehhez hasonló tragédiákat.

Azonban egy dologgal nem szoktunk viccelni, ez egy olyan technika, amely nagyon ritkán hoz sikert és nem is igazán a figyelmetlenség, hanem számtalan véletlen esemény finoman hangolt egymásutánja képes létrehozni, ezért lehet, hogy helytállóbb lenne jelenségnek nevezni, mintsem módszernek. Mindenesetre ez a mosógép apokalipszise.

Ha a cipőfűzőt, a tréningnadrág madzagját vagy bármilyen madzagot, amely ruhához kapcsolódik, nem csomózunk össze, vagy nem távolítunk el mosás előtt, nagyon ritkán előfordulhat, hogy azok vége beleakad a dobon található apró lyukakba. Ha nem tud időben kiszabadulni, a dob elkezdi felcsévélni a madzagot és ez a gép gyors, de annál szomorúbb halálához vezethet.

A kreatív kategóriában indulnak, akik olyan tárgyakat tesznek a mosógépbe, amik egyáltalán nem bele valók. Bakancsok, korcsolya, öv (és még mindig csak ruhaneműknél járunk!) és társaik mind-mind szinte azonnal lenullázzák a mosógépet.

Persze azok, akik szeretik az alapos munkát nem a rossz mosási szokásaikkal fogják tönkretenni gépüket. Nekik ajánljuk, hogy használják a mosógépet szűretlen, tisztítatlan kútvízről. Még jobb aggregátor használata vezetékes áram helyett, de így csak az elektromos részeit tesszük tönkre, viszont azt nagyon hamar! Talán célravezetőbb, ha picit megbuheráljuk az elektromos hálózatunkat vagy csak simán földeletlen konnektorba dugjuk a mosógépet. Így kicsit ráz a külseje, de annyi baj legyen! Úgy lehet még rázósabb a helyzet, ha szigeteletlen elektromos kábelről működik a mosógép a vizes fürdőszobában, mert így életveszélyes is egyben.

A fenti példákat a munkánk során gyűjtöttük, valós esetek, elrettentő, szomorú példák. Természetesen mindannyian tudjuk, hogy senki nem akarja szándékosan tönkretenni a háztartási gépeit. Nem is gondoljuk, hogy jó ötlet lenne, mert rengeteg kellemetlenséggel jár, és sajnos véletlenül is túl sokszor bekövetkezik, akármennyire is figyeljünk. Azonban ha nem figyelnénk, még a jelenleginél is sokkal gyakrabban szomorkodhatnánk. 

Ismerje meg a hosszú életű háztartási gépek titkát!

Szóljon hozzá Ön is!

komment

Share this Post