Háztartási gép szakértők a családban

/ április 6, 2016/ Javítási asszisztencia

A családban mindenkinek megvan a saját szerepe. Mindenki egyformán fontos, mindenki ért valamihez, a család az önjelölt szakértők lelőhelye. Amíg anyu tudja, melyik gombot mire használjon a mosógépen, addig a család férfi tagjai kívülről fújják a TV menüjét. Aztán ott vannak még a gyerekek is, akik okostelefonnal a kezükben születnek. Az ügyfélszolgálatunkon sok minden előfordul, a legtipikusabb példák bizonyítják azt, hogy nem mindenki univerzális… Még Anyu sem.

Szakértők otthon, avagy az elromlott mosógépek és tévék esete

Amikor elromlik egy háztartási gépük, az Ügyfeleink telefonon hívnak bennünket, hogy segítséget kérjenek. Ahhoz, hogy segíteni tudjunk azonban tudnunk kell, hogy mi történt, mi a baj, egyáltalán mi romlott el. Ügyfélszolgálatos kollégáink már tapasztalatból tudják, hogy milyen ügyben kivel érdemes a családból beszélni. Mivel nem egyformán ért mindenki-mindenhez a háztartásban, célszerű a családi szakértők közül az aktuálisan gyengélkedő háztartási gépet sűrűbben kezelő, annak működését értő családtaggal beszélni.

  • Tapasztalataink szerint mosógép kérdésekben mindig a háziasszonyokat kell a telefonhoz kérni, hiszen általában ők mosnak. Mivel Anyu használja, ezért Apunak fogalma sincs arról, hogyan működik a mosógép. Hiába mondja el az ügyintézőnek, hogy tönkrement, meg csörög-zörög a gép, nem látja át a problémát. Ellentétben a háziasszonyok pontos információt tudnak adni arról, mi nem működik a mosógépen. Hiszen ők tudják azt, hogy milyen volt, amíg működött.
  • Tévék terén pedig pont fordított a helyzet. Apu tudja, mi nem funkcionál a készüléken, melyik beállítás lehet a bűnös azért, hogy az egész család tévé nélkül maradt. Sőt, megoldani is megpróbálja, az ügyintézőnek ezt is elmondja, hiszen valamennyire ért hozzá. A falra is ő tette fel, nem igaz? Ellentétben Anyuval, aki a távirányítót is hangosan sóhajtozva nyomkodja, de köze nincs ahhoz, ami történik. Össze-vissza elállít mindent, nincsen se kép, se hang, legalábbis a csatornák sorrendje megváltozik…

A családi szakértők közül a férfiak általában a szórakoztató elektronika és híradástechnika fenoménjei és hozzájuk tartoznak a háztartási kisgépek is, pl. a vasaló és a hajszárító is.

  • A gyerekek pedig a számítógépekhez értenek. Amíg anyu és apu tehetetlenül mered a monitorra, addig a gyerek teljes történetet mesél arról, mi történt, sőt sokszor a megoldást jelentő beállítási módosításokat is csak ők tudja elvégezni.

Mégis, bármilyen ügyes szakértőnek is érezzük magunkat, a többévtizedes tapasztalatunk sem helyettesítheti a kiterjesztett garancia szolgáltatással nyerhető előnyöket.

A mumus háztartási gépek, amikkel a családi szakértők sem bírnak el

A legérdekesebb az egészben mégis az, hogy a mosogatógép az egész család szakértelmén kifog. Ha tönkremegy, mindenki tanácstalan, és két fejvakargatás közben próbálják kitalálni, mi lehet a baj. A férfiak azért próbálkoznak a megjavításával, meg a használati utasítás értelmezésével (amit anyu olvas fel nekik), de nekik sem megy. Kiderül, hogy ebben – sem – szakértők.

Aztán ott van még a hűtőszekrény is, ami aztán tényleg családi káoszt eredményez. Sokan nem is értik a működési elvét, nem tudják mihez kell kezdeni vele, ha elromlik. Használni persze mindenki használja, naponta többször is nyitogatják, viszont a legtöbben még azt sem értik, az egytől hétig számozott fokozatokon melyiken hűt a legjobban.

Az, hogy utóbbi két háztartási készülék miért fog ki mindenkin, valószínűleg örök rejtély marad…

Jó tanács: ha elromlik egy készülékünk ne járjunk felesleges köröket ismerősöknél vagy az interneten, hanem kérdezzük a Business Box Ügyfélszolgálatot és kérjük a valódi szakértők segítségét. Mi az összes háztartási géphez értünk (:

Ne általánosítsunk!

A hétköznapokban a férfi és női szerepek gyakran felcserélődnek, a háztartási készülékeknél azonban ez nincs mindig így. Tényleg igaz, hogy mindenki ahhoz ért a legjobban, ami iránt érdeklődik. Napról napra találkozunk a hagyományos szerepeknek teljesen ellentmondó példákkal és mindig örülünk, amikor hölgy ügyfeleink meglepően ügyesen oldanak meg műszaki problémákat vagy férfi ügyfeleink kezelik profi módon a mosógépet.

  • Mivel a nőknek fontos, hogy mindig jó illatú és tiszta ruhában legyen az egész család, ezért „kiképzik” magukat a mosáshoz kapcsolódó gépekből.
  • A férfiakat általában a meccs eredménye érdekli és hogy közben mi megy a híradóban, tehát megtanulják nagyon ügyesen kezelni a TV készüléküket.
  • A sokat emlegetett Y generáció és a még fiatalabbak (most kb 18-24 év alatt) pedig minden információt az internetről szereznek be, így nekik természetes, hogy bizonyos okos kütyükhöz szakemberekhez mérten is meglepően jól értenek, hiszen ez számukra természetes.

Ezért van az, hogy bár sok férfi ért a mosógéphez és tudja is kezelni; a hölgyek jó része tökéletesen kezeli a TV-t és a legtöbben már elég tűrhetően használjuk a számítógépünket, sőt, azt hisszük értünk is hozzá – de mégis azok az igazán ügyesek egy-egy készülék használatában, akik számára valami nagyobb cél eléréséhez csupán eszköz a háztartási gép, és ezért szinte szenvedéllyel használják azt.